Aleksoto bendruomenė šventė 10 metų jubiliejų

Aleksoto bendruomenės centras šeštadienį šventė 10 metų veiklos jubiliejų.

Šventė surengta Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sode prie tvenkinių, kurie priklausė grafo Josefo Godlevskio dvarui. Dėl šios priežasties nemažai bendruomenės narių atėjo pasipuošę senoviniais aristokratų drabužiais.

Aleksoto bendruomenės centro pirmininkas Zenonas Šalna tvirtino, kad bendruomenė per dešimtmetį spėjo nuveikti daug darbų. „Per šį laikotarpį surengėme 500 renginių: koncertų, švenčių, talkų, per kurias tvarkėme šlaitus, valėme upelius. Taip pat bendruomenės centras parengė daug projektų, tarp jų ir kelis tarptautinius. Pavyzdžiui, su prancūzais ir italais bendrai įamžinome Antrojo pasaulinio karo patirtį, kalbinome trijų šalių liudininkus. Apie šį projektą plačiai rašė užsienio žiniasklaida“, – pasakojo Z.Šalna.

Šventėje dalyvavo ir Kauno pavieto Laisvieji šauliai, kurie įsikūrė palapinėje, vaizduojančioje vieno iš Napoleono kariuomenės pulkų štabą. Medžioklės namelyje buvo galima paragauti grafo virtuvės patiekalų, pasiirstyti tvenkinyje valtimi.

Bendruomenės narė Steputė Rakauskienė pristatė vasarai skirtą lininių drabužių kolekciją, odininkė Irena Serapinienė – rankines ir kitus dirbinius.

Aleksoto bendruomenė vienija apie 200 aktyviausių narių.


Šiame straipsnyje: AleksotasAleksoto bendruomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Smagu,kad Kaune tokio stiprios bendruomenės, kituose miestuose jų nėra,žmonės abejingi viskam,. o kai prispiria reikalas tuoj puola burtis ir spresti problemas, Kaunas turtingas bendruomenėsmis ir jos aktyvios.

Aleksotiske

Aleksotiske portretas
Apie rengini Botanikos sode suzinojau tik vakare perskaicius internete, nors gyvenu prie botanikos sodo, gtaciau niekur nesimate jokiu skelbimu kad vyks renginys. Kaip visada truksta informacijos.

Aleksotiškei

Aleksotiškei portretas
tai kad renginys ne visiems mirtingiesiems, kokia čia gali būti informacija
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių