Aleksotiškiams baimės įvarė žaltys

Iki sekmadienio vakaro vieno Aleksoto namo gyventojai nežinojo, ar išdrįs eiti į namus nakvoti. Popietę į pastatą įšliaužęs žaltys taip pasislėpė, kad namiškiams teko ardyti vidaus apdailą.

Vaikai evakuoti į lauką

Apie 14 val., pasinaudodamas tvoroje esančiais dekoratyviniais plyšiais, žaltys įšliaužė į nuosavo namo kiemą ir pro praviras duris nėrė į namo vidų. "Koridoriuje stovėjęs anūkas ėmė šaukti: močiute, gyvatė. Tas žaltys nėrė į virtuvę ir užlindo už sienų dailylenčių", – pasakojo Eugenija Žilinskienė.

Moteris neabejojo, kad netikėtas svečias atšliaužė iš gretimo sklypo. E.Žilinskienės dukra Sonata Matz parodė į šabakštynu virtusią teritoriją – menkaverčiai krūmokšniai ir žolės lipa net per tvorą. Moterys guodėsi, kad kaimyninio sklypo niekas netvarko. Su šiose džiunglėse gyvenančiomis pelėmis ir žiurkėmis S.Matz tvirtina jau išmokusi kovoti, tačiau žaltys atkeliavo pirmą kartą.

"Mes išsigandome. Kai jis užlindo už dailylenčių virtuvėje, visą laiką girdėjome, kaip šliaužioja per sieną ir šnypščia. Sutrikome, nežinojome, ką daryti", – S.Matz neslėpė šliužams nejaučianti simpatijos. Namuose gyvenantis didžiulis būrys mažamečių ir augesnių vaikų buvo išprašyti į kiemą.

Močiutės laimikis

Šeimynai pasiskelbus apie ištikusią bėdą, ėmė plaukti patarimai – pagauti ir prie plyšio padėti varlę, kiti siūlė – pelę, pieno, netgi pavaišinti degtine, esą žaltys apsvaigs ir tada bus nesunku jį sučiupti.

"Svarstėme, kaip reikės miegoti. O jei jis ims po namus šliaužioti? Kažkokia gyvūnų draugija telefonu atšovė, kad jie gali tik įvertinti situaciją, tačiau daryti nieko negali. Sako, ar mes jam dainelę padainuosime", – sekmadienio įspūdžiais dalijosi Aleksoto gyventoja.

Iniciatyvos ėmėsi močiutė. Apie 21 val. visą dieną tarp sienos ir dailylenčių davęsis žaltys nurimo. Tada močiutė atlupo kelias lenteles, čiupo kampe susiraičiusį žaltį, ir, pergalingai iškėlusi svečią į viršų, nusifotografavo. Tada įdėjo į kibirą nepageidaujamą "karalaitį" ir išvežė į mišką.

Už tvoros žaltynas?

"Stiprus, raumeningas, sunku net išlaikyti buvo", – pasakojo E.Žilinskienė. Labiausiai moterys nerimauja, kad už tvoros gali būti įsiveisęs visas žaltynas. Terpė jiems veistis puiki: visas kaimyninis sklypas apžėlęs, tankus, niekas nevaikšto, ramybės nedrumsčia.


Šiame straipsnyje: žaltysgamtaGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

s.....

s..... portretas
gretiname sklype dziungles zoles uz medzius didesnes niekam neidomu seniunijai taip pat ten net tik gyvaciu atsiras vakare iseini i kiema tai uz tvoros sniokse viskas menkas malonumas.

Renatas

Renatas portretas
Šaunuolė ta močiutė!Niekad negalėčiau jo paimti.

R...

R... portretas
Nors ir žinau,kad žaltys protingas ir nekenksmingas šližas,bet pamačiusi jį vis vien išsigąsčiau,o jau paliesti jį...baisu ir pagalvoti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių