Aleksotiškiams trukdo miegoti kariniai sraigtasparniai

Aleksoto gyventojams neleidžia miegoti virš gyvenamųjų namų ratus sukantys karinių pajėgų sraigtasparniai. Nors skraidoma porą kartų per mėnesį, tačiau dalis tų skrydžiu atliekami naktį – 23–24 val., kai ramybės laikas turėtų įsigalioti nuo 22 val.

Gyventojai nesupranta, kodėl skrydžiai vykdomi tokiu vėlyvu metu ir dvejoja, ar karinė technika skraido ne per žemai.

"Aš gyvenu Seniavos plente, Aleksote. Gan dažnai, (kelis kartus per mėnesį, o gal ir dažniau), pasitaiko, kad nuo oro uosto pusės, virš "Senukų" prekybos centro, Seniavos kapinių, ratus suka kariniai oro sraigtasparniai. Sraigtasparnis skrenda neaukštai, virš gyvenamųjų namų, jaučiamas didelis garsas, vibracijos, negalima užmigti, tenka papildomai rūpintis vaikų miegu. Ar būtini tokie reisai vėlai naktimis?" – skundėsi vienas "Kauno dienos" skaitytojas.

Lietuvos kariuomenės vado asmeninio štabo vyriausioji specialistė Ingutė Rukaitė teigė, kad naktimis vykdomos pratybos, kurios turi vykti tamsiu paros metu.

"Karinių oro pajėgų kariai nuolat dalyvauja įvairaus lygio mokymuose ir pratybose, rengiasi taikos meto užduotims vykdyti Lietuvoje. Taip pat įstatymų nustatytais atvejais ir sąlygomis dalyvaujame žmonių paieškos ir gelbėjimo darbuose, teikiame pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms. Atsižvelgiant į tai turime nuolatos kelti mūsų karių įgūdžius ir kvalifikaciją gebėjimui veikti įvairiomis oro sąlygomis ir įvairiu paros metu", – aiškino I.Rukaitė.

Vis anksčiau temstant, planinių skrydžių laikas keisis ir turėtų būti palankesnis gyventojams. I.Rukaitė gyventojų atsiprašė už sukeliamus nematogumus, tačiau leido suprasti, kad sraigtasparniai ir toliau turėtų skraidyti tame pačiame aukštyje.

"Galime patikinti, jog šios treniruotės vykdomos griežtai laikantis nustatytų reikalavimų, susijusių su skrydžių aukščiu virš gyvenamųjų namų", – sakė I.Rukaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aleksotui trukdo lėktuvai,Žaliakanio gyventojam,kurie gyvena visai prie bažnyčios jos kvaili VARPAI.Negalima net langus vasarą laikyti atidarus,trukšmas nežmoniškas.

Nesvarbu

 Nesvarbu portretas
Gyvenu nuo gimimo aleksote visai aš jų mebirdžių

Kęstas

Kęstas portretas
Kubilinių siūloma Lietuvos karinių pasiruošimų koncepcija: Ši koncepcija (aprašoma čia) turėtų išspręsti, bet nesprendžia, tris problemas. Pirma: Rusijos gynybinės pajėgos mūsų regione daro neįmanomu rimtesnį NATO pajėgų atgabenimą į Lietuvą karo atveju. Kubiliniai siūlo Lietuvai pirkti raketas žemė-žemė, kad iš anksto, profilaktiškai, sunaikinti visus tuos Rusijos gynybinius pajėgumus. Kodėl tai realu? Kiek tai kainuoja? Antra: Kubilinių siūlomas netradicinis Moldovos, Gruzijos, Ukrainos ir kitų Rusijos įtakos zonų užkariavimas trukdo pasauliui kovoti prieš Islamo valstybę. Kaip ir kada kubiliniai siūlo išspręsti Islamo valstybės problemą? Trečia: Didėjant priešpriešai tarp JAV ir Kinijos, "JAV, kaip jūroje vyraujanti jėga, sieks susikalbėjimo su sausumos jėga – Rusija." Kaip kubiliniai ruošiasi išspręsti Kinijos problemą? Negavus atsakymų į šiuos klausimus, kubilinių siūlymai yra tik svajonių be pagrindo rinkinys. (mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių