Aleksotiškiai sunerimo, kad išpjovus krūmus iškils kotedžai

Aleksoto gyventojų dėmesį patraukė tai, kad šalia jų namų daug metų buvęs apleistas sklypas pradėtas tvarkyti. Žmonės baiminasi, kad prie namų gali išdygti kotedžai. Tačiau tvarkytojai kol kas apie naujas statybas nekalba, nurodo, kad sklype atsiras žaliosios zonos.

Vietinis sąvartynas

Į "Kauno dienos" redakciją kreipėsi Aleksoto gyventojai ir nurodė, kad sklype tarp Šlaito ir Skynimo gatvių pjaunami medžiai ir krūmai. Pasak kauniečių, jie visai nenorėtų, kad šį žemės lopinėlį okupuotų naujos statybos namai.

Nuvykę į vietą pamatėme, kad iš tiesų šalinami krūmokšniai, kurių minėtame sklype yra apstu. Darbus vykdančios bendrovės "Kauno gatvių apšvietimas" darbuotojai paaiškino, kad visus leidimus turi bei patikslino, kad medžių tikrai nepjauna, o šalina tik beverčius krūmus.

Sutikti vietos gyventojai taip pat pasisakė apie vykdomus tvarkymo darbus. Viena moteris svarstė, ar reikia sklypą tvarkyti. "Ten toks tvenkinėlis yra, ir jame paukščiukai perėdavo, tai gal ir nereikia tvarkyti. Be to, tikrai nesinorėtų, kad čia kokie kotedžai išdygtų, nes šiame kvartale yra vien privatūs namai", – savo nuomonę išsakė praeivė.

Pro šalį dviračiu važiavęs vyras laikėsi kitokios nuomonės ir džiaugėsi, kad vieta pagaliau bus sutvarkyta, nes iki šiol čia visi nešdavo šiukšles, tad sklypas buvo virtęs vietinių gyventojų sąvartynu. "Tai gerai, kad pjauna tuos krūmus. Į juos visko būdavo primėtyta, sklido smarvė. Gal dabar bus normali vieta" – sakė gretimoje gatvėje gyvenantis vyras.

Šiuo metu darbininkai šalina beverčius krūmus. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Užpilta pelkė

Apie tai, kad tarp Šlaito ir Skynimo gatvių esantis sklypas buvo virtęs sąvartynu, pripažino ir Naugardiškių bendruomenės pirmininkė Neringa Šeštokienė. Pasak jos, bendruomenė ne vienus metus beldėsi į savivaldybę, kad tik erdvė būtų sutvarkyta. Tačiau prasidėjus darbams taip pat buvo nerimo, ar tik jų nebus apgavę ir sklype neprasidės statybos.

"Gyventojai neapsikentė, nes daug metų buvo padarytas baisus šiukšlynas ir niekas juo nesirūpino. Keletą metų rašėme į Aplinkos apsaugos skyrių, prašėme, kad išvalytų, bet niekaip neatsirasdavo pinigų. Šiemet gavau laišką, kad viskas gerai, bus sutvarkyta", – pasakojo N.Šeštokienė.

Anot jos, darbai prasidėjo ne visai laiku, nes tuo metu dar buvo paukščių perėjimo metas, ir sparnuočiai ties sklype esančia pelke buvo susisukę lizdus. Nutarta, kad darbai bus laikinai stabdomi ir atnaujinti visai neseniai. Tačiau, be krūmų kirtimo, į sklypą atvežta ir nemažai žvyro. Būtent jis ir išgąsdino gyventojus, nes jie pamanė, kad taip ruošiamas pagrindas naujoms statyboms.

"Pro langus mačiau, kad vyksta kitokie darbai, nei mes įsivaizdavome. Atvažiavo sunkvežimiai, traktoriai ir žvyru užpylė dalį ten buvusios pelkės, ją sulygino su žeme. Mums iškilo klausimas, kas bus daroma toliau. Kilo įtarimų, kad gal čia bus kokie sklypai suformuoti. Esame nežinomybėje, nes Aplinkos apsaugos skyrius negalėjo pasakyti, kas tiksliai čia bus daroma, o Miesto tvarkymo skyrius taip informacijos ir nepatikslino", – nurodė Naugardiškių bendruomenės pirmininkė.

Gyventojai neapsikentė, nes ten daug metų buvo padarytas baisus šiukšlynas ir niekas juo nesirūpino.

Bus žaliosios zonos

N.Šeštokienė "Kauno dienai" minėjo, kad prieš tai buvo tartasi, jog tarp Šlaito ir Skynimo gatvių esantis sklypas bus paverstas žaliąja zona. Bendruomenei žadėta, kad ši erdvė bus tarsi netoliese esančio Naugardiškių parko tąsa.

Kauno miesto savivaldybės atstovai paneigė gandus, kad sklype bus leista vykdyti kotedžų statybas. Jie patikino, kad erdvė liks visuomenei.

"Toje vietoje darbai buvo pradėti dar pavasarį, tačiau buvo sustabdyti dėl paukščių perėjimo, o dabar atnaujinti. Primenu, kad iniciatyva buvo kilusi iš pačios bendruomenės. Ten buvę šabakštynai, erkynai. Visa tai pašalinus, bus formuojamos žaliosios poilsio zonos, skirtos būtent aplinkinių namų gyventojams", – dienraščiui komentavo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.


Šiame straipsnyje: Aleksotasaleksotiškiaiišpjovė krūmussunerimo dėl pjaunamų krūmųskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vis protestai ir protestai ,žiūrim kad tik mums būtų geriau,

Vis protestai ir protestai ,žiūrim kad tik mums būtų geriau, portretas
Keista ",geriau krūmai,bet ne namai,aš gyvenu ir kitų nereikia " Aš svarbiausias,neturėsiu kur šunį pavedžiot ,šunelis liūdės o tie balvonai žmonės patogiai gyvens. Svarbu kliauzų rasti ir dar parašus surinkti. Aš ant dviejų kėdžių sėdėsiu.Vat .

kaunietis

kaunietis portretas
Aš noriu čia gyventi , todėl pirkčiau naujame, pastatytame name , butą. Laukiu kada prasidės statybos.

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Nuotraukoje matosi kad yra pravesta komunijacijos,nes stovi dėžė ir ne viena ,vadinasi ta vieta ruošiama namo statybai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių