Aleksote nusileido II-ojo pasaulinio karo naikintuvai

S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome Kaune valandą viešėjo dvi prancūzų pilotų komandos, atskridusios į Kauną II-ąjį pasaulinį karą menančiais JAV gamybos naikintuvais „Mustang“ ir „Tomahawk“.

Anot aerodromo direktoriaus Eugenijaus Raubicko, naikintuvų pilotai, skridę iš Prancūzijos į Maskvoje vyksiančią aviacijos šventę, lėktuvų kuro nutarė papildyti Kaune, nes norėjo pamatyti šį vieną seniausių Europoje veikiantį aerodromą. Čia prancūzai užpildė kiekvieno lėktuvo kuro baką po 369 litrus aviacinio benzino.

Ant naikintuvo „Mustang“ borto apskritimuose pažymėtų kryžiukų skaičius byloja, kad šį lėktuvą karo metais pilotavęs majoras nukovė 21 vokiečių lėktuvą. Greičiausiai tik karo pabaigoje į orą pakilęs amerikiečių naikintuvas „Tomahawk“ spėjo numušti vos vieną japonų lėktuvą. Abiejų naikintuvų sparnuose buvo įtaisyti kulkosvaidžiai. Dabar jie –  tik nebylūs praūžusio karo liudininkai, traukiantys senais lėktuvais besidominčiųjų dėmesį.

Po viešnagės S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome, prancūzų lakūnai pakils į kelias valandas truksiantį skrydį (šių lėktuvų greitis – 500km/val.) iki Maskvos, kur jie dalyvaus Rusijos aviacijos 100-mečiui skirtoje šventėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

justas

justas  portretas
tai cia napoleono kelio pakartojims

pilotas

pilotas portretas
gaila,kad raso zurnalistai ,bet vis is oro...skambina varpais bet nezino kurioj baznycioj ! O aviacijos svente vyks ne Maskvoj,o Uljanovske kuris randasi dar tiek pat kaip iki Maskvos,taip kad per pora valandu niekaip nenuskris...

vidas

vidas portretas
Apsirikote - pilotams taip patiko Kaunas, kad nutarė likti nakvoti viešbutyje Senamiestyje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių