Aleksote iškastas sprogmuo darbininkams įvarė baimės

Trečiadienį Kaune, netoli įmonės „Kauno grūdai“, rastas sprogmuo.

13.40 val. Kauno apskrities policija gavo pranešimą, kad Veiverių gatvėje 51, atliekant žemės kasinėjimo darbus, rastas metalinis daiktas, panašus į sprogmenį.

Buvo įvestas planas „Skydas“, iškviesti Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai, kurie ėmėsi neutralizuoti sprogmenį.

Teritorijoje dirbę žmonės pasakojo, kad kasant žemę ekskavatoriaus kauše pastebėjo keistą daiktą. Išsigandę jį išėmė ir padėjo atokiau.

Iš karto supratome, ką radome, todėl iškvietėme išminuotojus. Ačiū Dievui, kad jis nesprogo, nes iš mūsų nieko nebūtų likę", – sakė vienas kasinėtojas, nenorėjęs skelbti savo vardo ir pavardės.

J.Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo grupės vyresnysis viršila Remigijus Zabarus patvirtino, kad atkastas nuo Antrojo pasaulinio karo užsilikęs 152 mm artilerijos sviedinys.

Džiaugiamės, kad žmonės buvo supratingi ir iš karto pranešė apie rastą sprogmenį, iš teritorijos išvedė visus, kurie ten buvo", – sakė R.Zabarus.

Išminuotojų būrys pavojingą radinį pasiėmė ir išvežė į Rokus, kur saugioje vietoje jį sunaikins.


Šiame straipsnyje: sprogmuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
tur būt koks nors durnius norėjo savo buvusį kolegą iš ''Kauno Grūdų '' pagąsdinti ?

Kita nuomonė

Kita nuomonė portretas
Koks nors durniau, dar kartą perskaityk straipsnį, o paskui dar tris kart.

trečia nuomonė

trečia nuomonė portretas
iš tikro - joks durnius iš Žiegždrių psichiatrinės , nebandė pagasdinti savo buvusio kolegos T.Barščio . Ten šis sprogmuo gulėjo dar nuo sovietmečio ? O kaip jis ten - taip arti T.B. rezidencijos pateko ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių