Aleksote – inovacijų parkas: investicijos sieks 5 mln. eurų

Kaunas ketina investuoti 5 mln. europinių lėšų į buvusios aviacijos gamyklos teritoriją. Jei taryba pritars, bus kuriamas Aleksoto inovacijų parkas, į kurį ketinama privilioti ir technologijų gigantę "Samsung".

Nori didinti potencialą

Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo postas dar 2016 m. buvo perkeltas į kitą vietą. Atlaisvinta daugiau kaip 30 ha teritorija, esanti prie Lakūnų plento, ilgai buvo be vizijos. Kauno savivaldybės atstovai svarstė, kad čia galėtų atsirasti ne tik gyvenamųjų namų, bet ir verslo objektų.

Regis, teritorijos vizijos įgauna formą. Kitą savaitę Kauno miesto taryba svarstys, ar pritarti naujo projekto įgyvendinimui. Miesto valdžia planuoja į šiuo metu apleistą buvusios aviacijos gamyklos teritoriją investuoti 5 mln. eurų ir čia įkurti Aleksoto inovacijų parką, kuris į Kauną pritrauktų daugiau investuotojų.

"Nors per pastaruosius metus Kaune sulaukėme ne vieno stambaus investuotojo, mūsų miesto potencialas yra kur kas didesnis. Paslaugų sektoriaus kompanijos kuriasi Kaune sparčiai statomuose verslo centruose, gamyba ir logistika užsiimančios kompanijos kuriasi Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Įkūrus Aleksoto inovacijų parką, Kaunas įgaus dar vieną konkurencinį pranašumą. Aleksoto inovacijų parkas leis sudominti inovacijomis, aukštosiomis technologijomis ir taikomaisiais tyrimais užsiimančias kompanijas ar jų padalinius", – "Kauno dienai" sakė vicemeras Povilas Mačiulis.

Sieks valstybinio statuso

Pasak jo, Kaunas jau yra užsitikrinęs 5 mln. eurų vertės europinę paramą, kuri bus investuota į sklypo parengimą investicijoms. Čia bus nutiesti keliai, pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengtos požeminės ir antžeminės komunikacijos. Kitaip tariant, miestas sukurs infrastruktūrą, kad būsimiems investuotojams liktų tik įsirengti sau patalpas.

Aleksoto inovacijų parkas leis sudominti inovacijomis, aukštosiomis technologijomis ir taikomaisiais tyrimais užsiimančias kompanijas ar jų padalinius.

"Investuotojams galėsime pasiūlyti netoliese miesto centro esančią paruoštą teritoriją. Aleksoto inovacijų parkas nekonkuruos su LEZ, o ją papildys", – pridūrė mero pavaduotojas.

P.Mačiulis tikino, kad jei kitą savaitę Kauno miesto taryba priims sprendimą dėl Aleksoto inovacijų parko steigimo, bus rengiama galimybių studija. Turint ją, Kaunas šiam parkui sieks gauti valstybei ekonomiškai svarbaus projekto statusą. Toks statusas patvirtina teritorijos svarbą ir leidžia į ją investuoti.

Kriterijai, pagal kuriuos bus atrenkamos į Aleksoto inovacijų parką investuoti norinčios kompanijos, bus įtvirtinti parko plėtros plane.

Kvies "Samsung"

Vasario pradžioje Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Pietų Korėjos technologijų kompanijos "Samsung" atstovais ir aptarė investicijų Lietuvoje galimybes. D.Grybauskaitė po susitikimo žurnalistams sakė, kad aptartos ir kompanijos iniciatyvos skatinti vaikų skaitmeninius įgūdžius Lietuvoje, kiti verslo socialinės atsakomybės projektai.

Kaunas ruošiasi išnaudoti šansą ir technologijų milžinei "Samsung" pasiūlyti investuoti Aleksoto inovacijų parke. Pritraukus į Kauną tokią žinomą pasaulinę bendrovę, visas regionas turėtų naudos ir tai paskatintų kitas kompanijas investuoti.

"Labai vertiname Prezidentės darbą pasaulines kompanijas kviečiant investuoti mūsų šalyje. Jeigu "Samsung" apsispręstų investuoti Lietuvoje, Kaunas tam būtų pati tinkamiausia vieta. Čia jie rastų ne tik daug gerų specialistų, bet ir šiuo metu kuriamą Aleksoto inovacijų parką, kuriame jie galėtų steigti mokslinių tyrimų centrus ir švarios gamybos linijas", – tikino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Planuojama, kad šis parkas buvusioje aviacijos gamyklos teritorijoje funkcionuoti pradės 2019–2020 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aleksotas

aleksotas portretas
ESAM UZ NAUJOVES ,BUSIMA INOVACIJU PARKA ..TIKESIMES ,JOG IR VIESASIS TRANSPORTAS ZYMIAI PAGERES t,y susisiekimas su kitais miesto rajonais ..DABAR SUSISIEKIMA PAVADINCIAU ZYMIAI PRASTESNIU ,NEI PRIES 10 METU ..

Kur Technopolis?

Kur Technopolis? portretas
2011-06-06. Penktadienį Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Mačiulis apsilankė mokslo ir technologijų parke „Technopolis", kur domėjosi parko vykdoma veikla, plėtros galimybėmis, esminėmis problemomis. „Miestas yra suinteresuotas, kad jame sparčiai vystytųsi verslas, būtų pritraukiamos naujos investicijos, vyktų inovatyvaus verslo ir mokslo bendradarbiavimas", - patikino Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

turgus

turgus portretas
...yra vieno advokato nuosavybė, kaip ir "Žėrutis" Žaliakalnyje. Jei jis netvarko, reiškia, sutaria gerai su tais, kurie turėtų paraginti. O pelną iš turgaus gauna ir taip, tai kam tvarkyti?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių