Prie sienos remiamas A. Kupčinskas: opozicija iš musės daro dramblį

Kauno miesto tarybos opozicija ir dalis valdančiųjų ima spausti miesto vadovą ir reikalauja svarbios finansinės bei kitokios informacijos apie miesto gyvenimą ir savivaldybės veiklą.

Kauno miesto tarybos opozicija ir dalis valdančiųjų ima spausti miesto vadovą ir reikalauja svarbios finansinės bei kitokios informacijos apie miesto gyvenimą ir savivaldybės veiklą. Galbūt siekiama perversmo? Taip būtų galima pavadinti drastišką iniciatyvą sukviesti neeilinį tarybos posėdį. 

“Vieningo Kauno”, LR liberalų sąjūdžio, “Dirbame Kaunui”, Socialdemokratų, Jungtinės ir Darbo partijos frakcijų atstovai tarybos sekretoriate siūlymą nieko nelaukiant aptarti svarbius miestui klausimus užregistravo praėjusią savaitę. Opozicijos atstovai teigia, kad posėdis kviečiamas "siekiant išsiaiškinti situaciją dėl realios grėsmės Kongresų ir koncertų rūmų projektui, dėl planuojamos Laisvės alėjos rekonstrukcijos šešiais etapais per 12 metų, dėl nuimamų stoginių viešojo transporto stotelėse ir kitų skandalingų miesto valdžios neveiklumo ir nekompetencijos atvejų". 

Į dienotvarkę įtraukti ir klausimai apie Kauno miesto savivaldybės skolas ir kitus finansinius įsipareigojimus, pasikeitusius viešojo transporto ir maršrutinių taksi maršrutus, situaciją dėl Kauno regiono atliekų tvarkymo centro, gatvių remonto planavimą ir darbų eigą.

Tarybos nariams išplatintame pareiškime teigiama, kad Kauno valdžia tyčiojasi iš gyventojų, yra "neadekvati ir paprasčiausiai nesupranta, ką daro".

Kauno meras Andrius Kupčinskas portalui kaunodiena.lt teigė tokius kolegų veiksmus vertinantis kaip priešrinkiminį triuką ir bandymą pasireklamuoti kitų sąskaita.

"Populistiniais ir skandalingai dalykais galima įvardyti ir kai kuriuos opozicijos pareiškimus. Kiekviena pusė naudoja sau priimtiną žargoną ir terminus. Jeigu norima gauti pagrįstą informaciją apie opozicijos įvardytas problemas, o ne vien iš musės daryti dramblį, tam yra tarybos komitetų posėdžiai", – siūlė miesto vadovas.

Jis priminė, kad netrukus turėtų įvykti ir eilinis tarybos posėdis, tad nematantis prasmės vieną po kito šaukti du tarybos posėdžius.

"Kvietimas šaukti neeilinį tarybos posėdį yra opozicijos noras atkreipti į save dėmesį ir parodyti tariamą dėmesį tam tikroms miesto aktualijoms", – vertino A. Kupčinskas.

Neeilinio tarybos posėdžio norintys tarybos nariai aiškina, kad taip nesiekia pasididinti savo politinio kapitalo, o paprasčiausiai nori gauti informacijos apie svarbius miestui projektus ir opias situacijas, nes esą iki šiol visi bandymai sužinoti atsakymus į rūpimus klausimus buvo nesėkmingi. Jų manymu, be spaudimo iš šalies nei Laisvės alėjos rekonstrukcija, nei Kongresų rūmų statyba, nei apskritai ES projektų ruošimas nepajudės iš mirties taško.

„Sraigės greičiu dirbanti savivaldybė vasarą pasiekė kritinį tašką – žlunga net strateginiai miesto projektai“, – teigė „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Anot jo, miestas negali sau leisti su tuo taikstytis, kitaip padarinius jausime dešimtmečiais. „Atsakomybė krenta ne tik ant aplaidaus mero, kuris paskutiniu metu rūpinasi tik savo asmeniniu įvaizdžiu. Atsakomybė krenta ir ant kiekvieno tarybos nario, kuris susitaiko su tokiu savivaldybės neveiklumu“, – mano P.Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Normalus tas meras. Ten ta savivaldybės chebrytė ir tarybos nariai prisikakoja. O opozicija Garbaravičius, Labanauskas iki ausų įklimpę savo darbeliuose.Jeigu jau Labanauską išpirdolijo iš valstybinės įmonės - tai jis bevertis. Garbaravičius nuolatinis Puko televizijoje kur varo tą pačią Puko maldelę. Eitų tas Pukas į merus gal naują saulė prašvystų.Nemoka net laidų vesti, vietoje savės užleidęs vietą žurnalistams. O Kupčinskas visai tvarkoj, tik jo bendrai prasigėrę ir apsivogę.

xfgh

xfgh portretas
Tegul irgi reikalauja praeitos valdzios ataskaitu. Jei viskas tvarkoje, nera ko bijoti. O jei ne... Kiek siulelis vyniotusi, o galas prieina. Manau ten visi geri.

o ar visa

o ar visa portretas
opozicija tokia jau šventa? prisidirbusių nėra? Ko tas "vieningas Kaunas" ir kiti opozicionieriai tokie politiškai aktyvūs patapo? Jei taip rūpi Kaunas, tai ką jie darė anksčiau? O dabar artėja rinkimai? Visi turi dirbti miesto labai, nepaisant kurioje partojoje sėdi. Atsimenu, kad ir garbaravičius savo asmanine gerove rūpinosi, kai sėdėjo mero kėdėje, tad nustokite klykti, o visi sutartinai dirbkite.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių