A.Kubilius: spręsti situaciją Garliavoje trūksta patirties

Premjeras Andrius Kubilius teigia, jog spręsti tokią situaciją, kuri susidarė Garliavoje, valstybės institucijoms trūksta patirties, tačiau pažymi, kad tokiu atveju būtina laikytis įstatymų.

„Valstybės institucijoms nėra paprasta ir lengva įgyvendinti teismo sprendimą. Patirties, ieškant tinkamiausio sprendimo tokioje situacijoje, tikrai nėra, dėl to kartais daromos ir klaidos, bet aš tikiu, kad visos pusės ieškos tinkamo šios situacijos sprendimo“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministras pirmininkas.

Jis ragino, kad visos pusės konfliktinėje situacijoje laikytųsi įstatymų, o ne tik vadovautųsi emocijomis.

'Tokiose situacijose labai svarbu yra laikytis įstatymų. Jeigu nėra pakankamai tokiai unikaliai situacijai teisinių normų, išplėtotų ir išvystytų, tokiu atveju reikia gal jas skubiau tvarkyti ir taisyti, nes, remiantis vien tik jausmais ir emocijomis, galima padaryti labai didelių klaidų, kurios labai skaudžiai ateityje gali atsiliepti vaikui", – tvirtino A.Kubilius.

Trečiadienį vakare surengtame konservatorių frakcijos posėdyje buvo aptarta situacija su Generalinės prokuratūros, Policijos vadovais, vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, teisingumo ministru Remigijumi Šimašiumi, Antstolių rūmų atstovu, tačiau pats A.Kubilius teigė jame nedalyvavęs.

Po posėdžio konservatorius Stasys Šedbaras teigė, kad diskusijos į frakciją persikėlė iš Teisės ir teisėtvarkos komiteto, kuriam jis vadovauja. Šis komitetas ketina kreiptis į teisingumo ministrą, kad šis aiškiau reglamentuotų institucijų bendradarbiavimą tokiose bylose, kuriose kyla vaiko paėmimo, matymosi su vaiku klausimai.

Tuo metu teisingumo ministras liberalas Remigijus Šimašius tokį raginimą koordinuoti institucijų veiksmus vertino kaip ministerijos įgaliojimų viršijimą.

Kovo 23 dieną bandymas perduoti mergaitę motinai Kauno rajone, Garliavoje, baigėsi susistumdymu, po šio įvykio pradėti keli ikiteisminiai tyrimai.

Trečiadenį Klaipėdos apygardos teismas, atmetęs N.Venckienės skundą, paliko galioti Kėdainių teismo sprendimą, kuriuo mergaitės globa suteikta motinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sss

sss portretas
reikia fizikos specui patiketi sia problema

ACHA

ACHA portretas
Ne patirties trūksta, bet žmoniškumo. Per tiek laiko Stankė mylėdama dukrą galėjo ją prisipratinti, bet ji nori panaudoti jėgą prieš ją. Ir labiausiai mylėdama savo vaiką mama niekuomet jo netampys ir nedraskys. Čia ne mama, bet žvėris.

A

A portretas
Ne patirties trūksta o sveiko proto ir teisėjų nešališkumo. Dabar akivaizdu, kad valstybės mes neturime, nes teisinė sistema dirba nežinia kuo vadovaudamasi arba kažkieno vadovaujama tikrai ne Lietuvos naudai.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių