Akrobatinio skraidymo meistrai raižo Kauno dangų

Prieš savaitę nuvilnijo Baltijos kelio 25-mečio renginiai. Tai progai skirtos ir Kauno aeroklube šeštadienį prasidedančios akrobatinio skraidymo varžybos „Baltijos taurei“ laimėti.

Varžybos vyks Aleksoto aerodrome. Tai vienas iš seniausių Europoje veikiančių aerodromų. Renginys iš esmės prasideda minėtojo aerodromo 100-mečio išvakarėse. Būtent 1915 metais pietinėje aerodromo dalyje buvo pastatytas didžiausias dirižablio angaras. Kadais Lietuvos patriotai čia laukė atskrendančių nuo gūdaus Atlanto vandenyno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno. Šiuo metu aerodromas ir pavadintas garbingųjų didvyrių vardu. 

Į varžybas yra sukviestas ne tik pajėgiausias Lietuvos akrobatinio skraidymo jaunimas. Garbūs pilotai lėktuvais JAK-52 dangaus skliautą raižys pagal A kategorijos programą ir jų rezultatai bus vertinami drauge su pradedančiaisiais, vadinamaisiais pirmaklasiais akrobatais.

Dėl „Baltijos taurės“ kovoti ketinantiems sportininkams teko keisti savo laisvąsias skraidymo programas, kad jos atitiktų pasaulio tarptautinių varžybų standartus.

Iš trijų stipriausiųjų pretendentų „Baltijos taurei“ laimėti bus formuojama Lietuvos komanda, dalyvausianti Pasaulio akrobatinių lėktuvų JAK-52 čempionate, kuris prasidės 2014 m. lapkričio 27 d. egzotiškame Pietų Afrikos Mossel Bay aerodrome.

Toje pačioje įskaitoje ir pagal pasaulio standartus galės varžytis vadinamosios pereinamosios („Intermediate“) klasės pilotai kitų tipų lėktuvais. Galbūt ir jie parodys noro atstovauti Lietuvai Pietų Afrikoje, kur taip pat vyks minėtosios klasės pilotų kovos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laukiam tik nelaimes

laukiam tik nelaimes portretas
akrobatiniu lektuvu triuksmas ten yra pastovus, jei ne varzybos, tai treniruotes, kieviena diena gyventojams virs galvu daromos mirties kilpos.... kur ziuri kauno tarnybos??

Šilainei

Šilainei portretas
tai daryk tas varzybas Prienuose virs misku ir gerekis.... o dabar viduryje miesto!!!! kankina gyventojus. Nesuprantu kaip gauna leidimus tokiom varzybom?? sako korupcijos nera?? varzybose dalyvauja 5 lakunai ir 20ziurovu, o kankina puse miesto.

šilainė

šilainė portretas
Labai šaunu, kad vyksta tokios fiestos, o triukšmas tik laikinas, vertinkit meistriškumą, pasiryžimą ir dalyvių azartą. Jie nuostabūs.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių