Akis bado surūdiję atitvarai: miestas žada dalį jų išardyti

Miestiečiai piktinasi, jog įvairiose Kauno gatvėse įrengti atitvarai yra neprižiūrimi ir juos dengia storas rūdžių sluoksnis. Pasak kauniečių, rūdimis apžėlusios tvorelės gadina bendrą miesto estetinį vaizdą.

Nekokybiškos medžiagos?

„Kauno dienos“ skaitytojai pasidalijo pastebėjimais apie mieste įrengtus atitvarus, kurie esą turėtų apsaugoti eismo dalyvius, kad pėstieji neitų per gatvę tam neskirtose vietose. Kauniečiai tikino, kad įrengti atitivarai yra nekokybiški, nes juos nuolat padengia rūdys.

„Dažnai vaikštinėju miesto gatvėmis ir matau, kokia yra betvarkė. Atitivarai, kurie neleidžia žmonėms bet kur kirsti gatvės, yra visiškai nekokybiški. Juk jie įrengti prieš kelis metus, tačiau ant jų puikuojasi didžiausi rūdžių plotai. Atrodo, kad vietomis net mažo dažų lopinėlio nelikę ir visą tvorelę jau padengė surūdijusio metalo sluoksnis. Keista, kad miestas leido tiek daug atitvarų įrengti tokiomis nekokybiškomis medžiagomis. Juk visos detalės turėtų būti padengtos antikorozinėmis medžiagomis. O dabar tos tvorelės ne tik nėra naudingos, bet neturi ir jokio estetinio vaizdo“, – savo nuomonę išsakė kaunietis Gintautas.

Keista, kad miestas leido tiek daug atitvarų įrengti tokiomis nekokybiškomis medžiagomis.

Jis pasidalijo ir surūdijusių atitvarų nuotraukomis, kurias užfiksavo P.Lukšio bei S.Žukausko gatvėse. Pasak vyro, abi gatvės veda palei Kalniečių parką, kuriame nuolat lankosi daug žmonių.

„Tiesiog akis bado tos rūdys. Tačiau jos padengusios atitvarus ne tik nuo centro atokesnėse gatvėse. Rūdžių tvorelių pilna visame mieste. Esu pastebėjęs, jog jau rūdija ir miesto centre įrengti atitvarai, padaryti iš kuoliukų ir grandinių. Tačiau ten gal rūdys mažiau pastebimos, nes to paties metalo yra mažiau. Bet gyvenamuosiuose rajonuose tos tvorelės tikrai atrodo baisiai, niekas jų neprižiūri, o jei kur ir perdažo, tai būna tik pinigų švaistymas, nes rūdys vėl greitai prasiskina kelią į paviršių“, – kritiką dėl nekokybiškų medžiagų liejo skaitytojas.

Reikalingos dėl saugumo

Kauno miesto savivaldybės atstovai tvirtino, jog atitvarai ties gatvėmis reikalingi tam, kad būtų užtikrintas visų eismo dalyvių saugumas. Specialistai įsitikinę, kad tvorelės pėsčiuosius nukreipia link pėsčiųjų perėjos, tad jie gali saugiai kirsti judrias gatves.

Nuolat stebime atitvarų kokybę ir reikalaujame perdažyti.

Dėl šios priežasties dauguma miesto gatvių prieš keletą metų buvo apjuostos tvoromis. Centrinėje miesto dalyje įrengti kuoliukai, kuriuos sujungė juodos grandinės. Miegamuosiuose rajonuose buvo pasirinktos metalo vamzdžių tvorelės.

„Siekiant užtikrinti pėsčiųjų saugumą didesnio intensyvumo gatvėse įrengiami atitvarai. Visiems atliktiems darbams galioja garantija. Nuolat stebime atitvarų kokybę ir reikalaujame perdažyti. Miestui tai papildomai nekainuoja“, – apie atitivarų reikalingumą bei priežiūrą „Kauno dienai“ komentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Dalies atitivarų neliks

Nors specialistas pažymėjo, jog tvorelių priežiūrai vis dar galioja garantija, tačiau jis nurodė, kad dalies jų neliks. Kai kurios miesto gatvės bus šiemet ir kitais metais tvarkomos, tad po remonto surūdiję atitvarai bus pašalinti, o jų vietoje bus įrengtos kitos priemonės.

„2020–2021 metais bus atliekami Kovo-11 osios, P. Lukšio, S. Žukausko gatvių remonto darbai, kurių metu bus demontuojami surūdiję atitvarai ir bus ieškoma kitų sprendinių užtikrinti pėsčiųjų saugumą. Gatvėse, kuriose nebus atliekami remonto darbai, bus perdažomi esami atitvarai“, – nurodė M.Matusevičius.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaKauno gatvėsatitvaraisurūdiję atitvarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas zurnalistui

tadas zurnalistui portretas
tai sakai miestas zada isardyti?

Hm

Hm portretas
Truputi ne i tema, bet laukiu nesulaukiu, kada Megoj salia aiksteles irengs tokias tvoreles, nes dabar, nepaisant triju suzymetu pereju ir triju iejimu, zmones eina per gatve kur tik sugalvoja, nemastydami apie savo paciu sauguma..

€ portretas
Pastebėjau, kad jie pradėjo rūdyti nepraėjus metams nuo pastatymo.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių