R. Meilutytės liepą rūtomis norėjusi apsodinti kaunietė: sulaukiau spjūvio į veidą

Sužavėta įspūdingo plaukikės Rūtos Meilutytės pasirodymo pasaulio čempionate Barselonoje, garbaus amžiaus kaunietė prie sportininkės garbei pasodintos liepaitės Laisvės alėjoje sumanė užveisti rūtų darželį. 

Sužavėta įspūdingo plaukikės Rūtos Meilutytės pasirodymo pasaulio čempionate Barselonoje, garbaus amžiaus kaunietė prie sportininkės garbei pasodintos liepaitės Laisvės alėjoje sumanė užveisti rūtų darželį. Tačiau prieš šį sumanymą piestu stojo savivaldybė. Moteris pasijuto skaudžiai įžeista.

Buvusios daugiakovininkės Lidijos iniciatyva prie R. Meilutytės liepaitės pirmadienį pasodinti 10 rūtų krūmelių buvo užgesinta vos pradėjus sodinti gėles. Jai sukliudė už miesto želdinių priežiūrą atsakingos įmonės „Irgita“ darbuotojai. Ginčas baigėsi Lidiją įskaudinusiais žodžiais: „Sodinkite, vis tiek vėliau išrausime“.  

„Sulaukiau spjūvio į veidą“, – vos tramdė ašaras moteris, pasiramščiuodama lazdele. Nepraėjus nė pusvalandžiui, vienintelis rūtų krūmelis, kurį Lidija buvo spėjusi pasodinti, buvo išrautas „Irgitos“ darbuotojų. 

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė portalui kaunodiena.lt teigė, kad valstybinėje žemėje be leidimo sodinti gėlių bet kas negali.

„Pernai, kai sodinome liepą, buvo diskutuota, ar nereikėtų pasodinti ir rūtų. Tačiau jos ten netinka. Be to, šiems augalams žmonės būna alergiški. Juk tai Laisvės alėja, centrinė miesto dalis“, – aiškino R. Savickienė.

Ji teigė suprantanti gražų norą pagerbti sportininkę, tačiau pabrėžė, kad prieš tai reikėjo pasitarti su specialistais, galbūt rasti kitą vietą rūtoms.

„Liepa jau nukentėjo nuo vandalų, todėl nenorime, kad kas nors kasinėtų prie medelio, juk gali dar labiau pakenkti“, – pabrėžė aplinkosaugininkė.  

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius tikino, kad dėl savavališko gėlių sodinimo moters tikrai nebaus.

„Gėlių sodinimas nėra viešosios tvarkos pažeidimas, tačiau aplinkosaugininkai tikrai apsidžiaugtų, jeigu tai būtų suderinta su jais“, – sakė D. Bortkevičius. 

Liepaitė R. Meilutytės garbei Laisvės alėjoje pasodinta pernai rugpjūtį, kai ji Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmmm

Hmmm portretas
Gavo spjuvio i veida?? O kam listi su savo durnaja iniciativa ten kur ne reikia ;) INICIJATIVA YRA BAUDZIAMA. budama tokiam amziuje jau galejo ir zinoti.

.

. portretas
as azuolyno parke sasnovskio barsciu prisodinsiu, nes man tai atrodo grazu, bus bambuku giraite

agronomas

agronomas portretas
Ar ta virve apjuostas medelis estetiškiau atrodo? Ar nuolatinė pensininkės globa šiam žemės lopinėliui būtų didesnė nauda? Ir IRGITAI nereikėtų pinigų mokėti už medelio laistymą ir medelis su rūtomis turėtų nuolatinį globėją. Galiausiai jaunimas sužinotų, kas tai per augalas rūta. Nebent savivaldybės činovnikai bijo, kad IRGITA jų nepamalonins, nes priežiūros plotų sumažės. Šaunuolė pensininkė, ne išmaldos prašo, o gražią iniciatyvą parodė. O jūs biurokratai turbūt dar nesusipažinę su medžių šaknų sistema, kad taip pergyvenat, kad medelis nyudžius.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių