Kauno miesto mokslininko premijos įteiktos dviem profesoriams

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniuje įsikūrusioje Lietuvos mokslų akademijoje ketvirtą kartą įteiktos tradicinės Kauno miesto mokslininko premijos. Šįmet už ilgametę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą apdovanota Kauno technologijos universiteto (KTU) profesorė Palmira Jucevičienė bei Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius Limas Kupčinskas.

Apdovanojimus mokslininkams įteikė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Premija profesorei P. Jucevičienei skirta už pasiekimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje. Habilituotas daktaras L. Kupčinskas apdovanotas už pasiekimus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityje.                  

Kauno miesto mokslininko premija įteikta ketvirtą kartą. Pirmoji atiteko chemikui Juozui Gražulevičiui, antroji – (LSMU) medikei Daivai Rastenytei. Trečioji – dr. Mindaugui Bertačiui ir prof. habil. dr. Albertui Skurvydui.

Akademikas prof. L. Kupčinskas teigia, kad niekada didelių planų neturėjęs, tiesiog sprendė susidariusias problemas, o rezultatai atėjo lyg ir savaime.

„Niekada negalvojau, kad vienas ar kitas įvertinimas yra skirtas vien man. Tai viso Gastroenterologijos klinikos kolektyvo, kuriame dirba ir patyrę medikai, ir jauni doktorantai, įvertinimas. Tai pat ir visų klinikų, su kuriomis bendradarbiauja gastroenterologai, įvertinimas“, – teigia L. Kupčinskas ir mano, kad mokslo veikloje svarbiausia yra praktinė pusė, nėra mokslo dėl paties mokslo – jis visuomet skirtas pacientų labui.

Akdemikas, LSMU profesorius ir LSMU MA Gastroenterologijos klinikos vadovas habil. dr. L.Kupčinskas yra pelnęs ne vieną įvertinimą tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, todėl žodelis „savaime“ niekaip neapibudina akademiko veiklos.

2007 m. prof. L. Kupčinskas buvo išrinktas Lietuvos Mokslų akademijos nariu. 2008 m. – Lietuvos Mokslų akademijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Pramoninikų konfederacijos apdovanojimo „Gyvybės medis“ už mokslo veiklą laureatas. 2009 m. – nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas ir Garbės ženklas. 2010 m. – Lietuvos mokslo premija už mokslo darbų ciklą „Virškinimo sistemos ligos: mikrofloros ir genetinių veiksnių reikšmė ligų epiopatogenezėje, nauji diagnostikos ir gydymo aspektai“. 2011 m. – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Svekiname prof. Palmyrą Jucevičienę su garbingu apdovanojimu.Sėkmės.

Alina

Alina portretas
Tikrai garbė, kad esi pažįstamas su tokiais iškiliais mokslininkais, savo sričių aukščiausios prabos profesionalais. Sėkmės darbuose, laimės ir sveikatos namuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių