Aistros tarp Kauno socialdemokratų: partiją palieka 21 narys

Nesutarimai Kauno socialdemokratų skyriuje nerimsta – 21 Kalniečių grupės narys pareiškė norą palikti partiją, deklaruodami, kad sąžiningi žmonės socialdemokratams nebereikalingi.

„Negera atmosfera ir chaosas Kauno miesto skyriuje, keliami Birutės Vėsaitės ir Orintos Leiputės su tyliu partijos pirmininko palaikymu, neleidžia likti partijoje“, – rašoma Kalniečių grupės narių prašyme Lietuvos socialdemokratų partijos vadovybei. Rašte teigiama, kad pastaruoju metu LSDP vadovybė pasuko diktato keliu, todėl sąžiningi žmonės nebegali likti partijoje.

„Jei žmonės atėjo ne dėl partijos ideologijos, o dėl kokių nors asmeninių ryšių, ta kaita natūraliai vyksta“, – sakė Kauno skyriui vadovaujanti O.Leiputė.

Ji patvirtino gavusi Kalniečių grupės narių raštišką prašymą palikti partiją, tačiau situacijos nenorėjo sureikšminti. Anot Kauno skyriaus pirmininkės, lapkritį Kauno socialdemokratų gertas papildė 26 nauji nariai, gauta ir daugiau prašymų priimti į partiją. Šiuo metu Kauno skyriui priklauso apie 900 narių.

„Vertiname kiekvieną žmogų. Skaudu, kad jie išeina, bet ką padarysi. Gintauto rėmėjų yra, ir dalis jų tikrai eis paskui jį. Tai natūralu“, – aiškino O.Leiputė. Anot jos, išėjimą iš partijos inicijuoja buvusio partijos bendražygio Gintauto Labanausko bendradarbė ir bendražygė Edita Vaitkūnienė.

Miesto tarybos narys G.Labanauskas spalį pareiškė stabdantis savo veiklą partijoje. Po kelių dienų Socialdemokratų partijos vadovybė paskelbė, kad G.Labanauskas nebėra šios partijos narys. Netrukus jo pėdomis pasekė ir kita miesto tarybos narė socialdemokratė Antanina Medviedevienė.

„Turiu daug bičiulių, kurie yra padorūs, sąžiningi, principingi žmonės. Nemažai jų išreiškė norą dirbti kartu, bet aš jų neagituoju palikti skyrių“, – tikino G.Labanauskas. Jis užsiminė, kad tokių bendraminčių turi ir Kauno socialdemokratų Pramonės grupėje.

G.Labanauskas šiuo metu savo bendraminčius buria į nepartinį visuomeninį judėjimą, nors neatmeta galimybės ateityje paremti kurią nors politinę jėgą.

Buvęs socialdemokratas atkreipė dėmesį, kad tarybos frakcijoje likę trys socialdemokratai taip pat neturi vieningos pozicijos, todėl sunkiai įsivaizduoja darbą miesto labui. G.Labanauskas priminė paskutinį tarybos posėdį, kuriame svarstytas klausimas dėl bendrovės „Kauno švara“ įkainių padidinimo. Tuomet nuo šoninio mikrofono frakcijos vardu kalbėjęs Kęstutis Kriščiūnas įrodinėjo, kad įkainius didinti būtina. Po jo kalbėjęs socialdemokratas Valys Venslovas aiškino, kad socialdemokratai turi daryti viską, kad mokesčiai mažėtų.

„O frakcijos seniūnė ir Kauno skyriaus pirmininkė O.Leiputė nieko negalėjo pasakyti“, – stebėjosi G.Labanauskas.

Jis tikino nesidairantis atgal, todėl Kauno skyriaus socialdemokratai gali dirbti taip, kaip jiems diktuoja sąžinė, o G.Labanausko buriamas judėjimas elgsis taip, kaip jo nariams atrodys geriausia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir kas

na ir kas portretas
pasivadins pabegeliai demokrat socialistais ir vel bus ta pati bala.

Gerulis

Gerulis  portretas
'....dėl bendrovės „Kauno švara“ įkainių padidinimo. /.../ Kriščiūnas įrodinėjo, kad įkainius didinti būtina. Po jo kalbėjęs socialdemokratas Valys Venslovas aiškino, kad socialdemokratai turi daryti viską, kad mokesčiai mažėtų.' Klounai :))))

byrejimas

byrejimas  portretas
tai mazdaug Kauno socdemams pipiec ?
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių