Aistros dėl Batniavos darželio išsikvėpė

  • Teksto dydis:

"Viskas čia gerai. Nesuprantu, kodėl tiek daug triukšmavome?" – retoriškai klausė Batniavos vaikų darželio "Eglutė" tėvams atstovaujantis Egidijus Savickas.

"Viskas čia gerai. Nesuprantu, kodėl tiek daug triukšmavome?" – retoriškai klausė Batniavos vaikų darželio "Eglutė" tėvams atstovaujantis Egidijus Savickas.

Rekordinis mokestis už vaiką

Kartu su Kauno rajono savivaldybės tarybos Kultūros ir švietimo komiteto pirmininku Romu Majausku, vedėja Irena Marcinkevičiene, tarybos narėmis Lione Pikeliene ir Dalyte Rudzevičiene, Batniavos seniūnu Vytautu Astromsku, kitais tėvais ir atsakingais darbuotojais jis apžiūrėjo patalpas, į kurias po remonto turėtų persikelti "Eglutės"darželio bendruomenė.

Savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas statyboms Andrėjus Žukauskas pasakojo, kad senasis darželio pastatas Bubių gyvenvietėje buvo pastatytas daugiau kaip prieš 50 metų ir yra prastos būklės: reikėtų remontuoti jo stogą, pakeisti šildymo sistemą, vamzdynus, apšiltinti sienas. A.Žukausko teigimu, įvairiems darbas tektų pakloti ne mažiau kaip pusę milijono litų.

I.Marcinkevičienė pastebėjo, kad "Eglutės" darbuotojų kolektyvas dirba gerai ir pagal galimybes stengiasi tvarkyti aplinką. Vis dėlto 400 kv. m darželis labai neekonomiškas, ypač daug tenka mokėti už šildymą. Savivaldybei per metus vieno vaiko išlaikymas Batniavoje kainuoja beveik 9 tūkst. litų, nors kituose Kauno rajono darželiuose jis svyruoja nuo 2 iki 4 tūkst. litų.

Geriau ir taupiau

"Eglutę" šiemet lanko 37 vaikai, jų skaičius kasmet mažėja. Tuštėja ir netoli įsikūrusios Batniavos pagrindinės mokyklos klasės. Vedėjos teigimu, šią rugsėjo 1 d. čia atėjo tik 84 mokiniai.

R.Majauskas tvirtino, kad savivaldybė priėmė protingą sprendimą: suremontuoti dalį laisvų mokyklos patalpų ir į jas perkelti vaikų darželį. Mokykla turi didelį ir jaukų sklypą, atnaujintą sporto aikštyną, erdvią valgyklą, šiuolaikinę biblioteką. Planuojama suremontuoti sporto salę. Šiomis erdvėmis galės naudotis ir mokiniai, ir darželinukai.

"Viskas turėtų būti geriau ir taupiau", – tikino komiteto pirmininkas. Šiam teiginiui, regis, niekas neprieštaravo.

Gandai įkaitino aistras

Prieš pusmetį situacija Batniavoje buvo visai nepanaši į idilę. Ar dėl asmeninių interesų, ar siekiant politinių dividendų, buvo paskleistas gandas, neva "Eglutę" ketinama uždaryti. Atsirado asmenų, kurie ėmė rinkti parašus. Pasipylė skundai įvairioms institucijoms, prokuratūrai, redakcijoms.

Parašų buvo surinkta išties nemažai, tačiau rašėsi daugiausia pensininkai ir net ne Kauno rajono gyventojai.

Įtampa augo, kai kurios protesto formos įgavo komiškų atspalvių. Aistros ėmė slūgti tik tada, kai aiškinti situacijos į Bubius atvyko meras Valerijus Makūnas.

"Mes buvome suklaidinti, kažkas rinko parašus, bet normaliai nepaaiškino kodėl. Apmaudu, kad patikėjome gandais", – apgailestavo tėvų atstovai.

A.Žukauskas pasakojo, kad būsimų darželio patalpų remontui jau skirta 250 tūkst. litų. Bus įrengtas atskiras įėjimas, nauji tualetai – viskas pagal patvirtintas higienos normas. Lėšų reikės ir naujiems baldams, įrangai.

Kitų metų pavasarį mažiesiems batniaviškiams statybininkai įrengs atskirą kiemą su žaidimų aikštele, o jo teritoriją aptvers. Sprendimas dėl senojo "Eglutės" pastato ateities bus priimtas pasitarus su bendruomene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

12345

12345 portretas
geriau patylesim sia tema. vien tik melas ir apgavystes

123

123 portretas
dx
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių