Aistrą dailinti nagus kaunietė pavertė klestinčiu verslu

Jaunystėje nereta mergina mėgėjiškai išbando savo jėgas vienoje ar kitoje su grožiu susijusioje srityje, tačiau tik retai kuriai tokiu būdu pavyksta atrasti tikrą savo talentą. Viena jų – kaunietė Sandra Jasaitienė, kuri dar besimokydama mokykloje pradėjo išradingai dailinti nagus.

Kai S.Jasaitienė buvo moksleivė, sulaukdavo aplinkinių aikčiojimų dėl savo pomėgio – kūrybiškai, preciziškai, išskirtinai dailinti nagus. Tobulėti profesionaliai ir hobį paversti darbu nusprendusi Sandra šiandien – ne tik viena garsiausių nagų dizaino specialisčių šalyje, bet ir nagų grožio studijos, įsikūrusios Kauno senamiestyje, vadovė.

– Kada supratai, kad tau patinka ir puikiai sekasi gražinti nagus?

– Dar besimokydama mokykloje sulaukdavau begalės pagyrų dėl savo išskirtinių nagų dizaino. Po truputį draugės ir pažįstamos pradėjo prašyti mano paslaugų. Be abejo, viską dariau už ačiū, nes užsidirbti iš to pinigų niekada net nesvajojau.

– Ar tavo kelias profesionalios manikiūro meistrės link prasidėjo mokantis savarankiškai, o galbūt iš karto ėmei mokytis šio meno įvairiuose seminaruose?

– Iš pradžių viską teko išbandyti ant savęs, savarankiškai. Mokslai kainavo nemažus pinigus, o aš, moksleivė, jų neturėjau. Visą  laisvalaikį praleisdavau ekperimentuodama su nagais. Nejausdama laiko, iki pat ryto sėdėdavau su teptuku rankoje.

– Ar tavo įgytas išsilavinimas kaip nors susijęs su dabartiniu darbu?

– Esu baigusi ekonomikos mokslus. Jie man iš tiesų praverčia planuojant savo investicijas ar skaičiuojant išlaidas.

– Dauguma manikiūro meistrių renkasi dirbti namie ar tiesiog nuomojasi vietą grožio salone. Tu nusprendei įkurti visą nagų grožio studiją. Kaip kilo tokia mintis?

Esu baigusi ekonomikos mokslus. Jie man iš tiesų praverčia planuojant savo investicijas ar skaičiuojant išlaidas.

– Aš bendraujantis žmogus, nenorėjau ir nenoriu užsidaryti kabinete. Man patinka kalbėti su kolegėmis apie savo profesiją, tendencijas ir dalytis patarimais. Norėjau studijos, į kurią atėjęs klientas turėtų didelę pasirinkimo įvairovę ir jam nereikėtų savęs varžyti. Atidarėme nagų dizaino studiją Kauno senamiestyje, kurioje lankosi ne tik kaunietės, bet ir moterys iš kitų miestų.

– O tavo artimiesiems, draugams, tau pačiai tokia idėja neatrodė rizikinga?

– Be abejo, buvo baisu, bet greta savęs turiu stipraus charakterio vyrą, kuris visada palaiko ir pastūmėja žengti žingsnį pirmyn.

– Kas kuriant šį verslą buvo sudėtingiausia? Gal, pavyzdžiui, reikėjo milžiniškų investicijų ar buvo nelengva suburti profesionalią komandą, rasti tinkamas patalpas ir pan.?

– Sunkiausia yra rasti motyvuotus komandos narius. Dauguma lietuvių nori lengvai ir greitai užsidirbti, o šiame darbe svarbiausia meilė tam, ką darai, nuolatinis noras tobulėti, investicijos į savo žinias, pagarba klientui. Ir tik tada, kai tapsi profesionalu ir į tave klientai žiūrės kaip į specialistą iš didžiosios raidės, tik tada galėsi uždirbti pinigus, kurių iš tiesų esi vertas. Deja, ne visos merginos ar moterys tai supranta. Kitoms užtenka tiesiog dirbti namuose, turint nedidelį savo klienčių ratelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liepa

Liepa portretas
Kur yra Sandros Jasaitienės studija? Norėčiau apsilankyti.

Anonimas

Anonimas portretas
Puikiu kad profesionaliai i savo hobi ir darba ziuri , kitiems reik pasimokyti nesvarbu kokia profesija - gyditojo, valytojo ar kitka, svarbu atsakingas ir profesionalus poziuris

tadas

tadas portretas
- ka nuveikei gyvenime? - nagucius dailinau.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių