Aiškėja KTU studentų miestelyje braižomo pastato apdaras

Koks naujas pastatas papuoš Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų miestelį - paaiškės kitą savaitę. Viešo konkurso vokai jau atplėšti ir išaiškinti trys lyderiai.

KTU, netoli K.Baršausko gatvės, ketina statyti integruotą mokslo, studijų ir verslo centrą „Santaka".

Paskelbusi viešąjį konkursą, aukštoji mokykla sulaukė 13 projektų, iš kurių trys nebuvo svarstyti, nes neatitiko sąlygų. KTU specialistų komisija atrinko šešis darbus. Juos įvertinti paprašė Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos (KAUET), kuri išrinko tris darbus, labiausiai atitinkančius bendrą miesto viziją.

Atplėšus konkurso dalyvių vokus, paaiškėjo darbų autoriai ir preliminarūs prizininkai, konkurso nugalėtoją oficialiai ketinama paskelbti kovo 17 dieną, kol kas laukiama, ar nebus pareikštos pretenzijos. Tokių procedūrų reikalauja Viešųjų pirkimų įstatymas.

Preliminarioje konkurso nugalėtojų eilėje išsirikiavo projektai, kuriuos palankiausiai įvertino ir KAUET. Realiausias pretendentas į nugalėtojus - įmonės „G.Janulytės - Bernotienės studija“ projektas, savo tūriais darniai įsiliejantis į miestelį. KTU atstovų teigimu, jiems šis projektas įtikęs tuo, kad susideda iš kelių pastatų. Dėl to projektą būtų lengviau įgyvendinti, nes jis bus finansuojamas iš dviejų skirtingų ministerijų. Projekto sąmata - apie 50 mln. litų.

Po to seka bendrovės „Architektų biuras G.Natkevičius ir partneriai“  projektas, pramintas kubu, tačiau pačių autorių įvardintas kaip avilys. 

Į premiją pretenduoja ir bendrovė „Genezė“, pasiūliusi įkurdinti naują KTU padalinį besisukančiame pastate, labiausiai pasistiebusiame link dangaus.

 

Pirmosios vietos laimėtojams bus skirta 10 tūkst., antros - 7 tūkst., trečios - 5 tūkst. litų premija.

Kuris projektas bus įgyvendinamas priklausys ir nuo to, ar autoriai imsis skubaus darbo - techninį projektą KTU pageidauja turėti jau šią vasarą. Dėl techninio projekto rengimo žadama derėtis su visų prizinių vietų laimėtojais.

Teigiama, kad objektas turės įtakos ne tik universiteto miesteliui, bet ir Kaunui. Jame įsikurs moderniausios mokslinės laboratorijos ir tai bus didelė paskata miesto plėtrai. Tikimasi, kad realūs statybos darbai prasidės kitais metais.


Šiame straipsnyje: KTUprojektaiSantakaslėnis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių