Aerodromo teritorijoje – žmogaus dydžio piktžolės

S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo teritorija palei Veiverių gatvę bado akis pro šalį važiuojantiems ir einantiems kauniečiams – čia veši žmogaus dydžio piktžolės. Jos juosia ir aviatoriams skirtą memorialą šalia aerodromo.

Vos vasarai prasidėjus S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas dalijosi džiugia žinia apie atnaujintą kilimo ir tūpimo taką, kuris nebuvo rimčiau remontuotas beveik tris dešimtmečius. Kodėl atsinaujinęs infrastruktūrą aerodromas, siekiantis tapti patrauklus aviacijos turistams, nepasirūpino, kad vaizdo nedarkytų didžiulės nenušienautos piktžolės?

Pasak S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktoriaus Vyto Skučo, aplinką stengiamasi tvarkyti pagal galimybes. "Mūsų aerodromas užima beveik 200 ha. Tai nėra mažai. Žinoma, viso ploto iš karto negalime sutvarkyti, bet sakyti, kad visai nesitvarkome, būtų neteisinga", – aiškino V.Skučas.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Miliauskienė informavo, kad prie pat Veiverių gatvės aviatoriams skirtą memorialą juosiančios piktžolės auga privačiam asmeniui priklausančiame žemės sklype. Savivaldybės atstovė pažadėjo, kad jos bus nušienautos artimiausiu metu. Aerodromo pakraštys palei Veiverių gatvę taip pat turėtų sulaukti šienpjovių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lado

Lado portretas
Privatūs asmenys gali buti juridinis ar fizinis. As manau siu atveju aerodromo administracija yra juridinis asmenys.

veteranas

veteranas portretas
Aviatorių memorialas buvo paskelbtas, kaip bešeimininkis. Suprivatizavo

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nuo kada privatūs asmenys turi sklypus aerodrome? Su kosmosu kalbasi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių