Kauno abiturientai laiko anglų kalbos egzaminą

Šeštadienį abiturientai laiko anglų kalbos valstybinį egzaminą, jį užsiregistravę laikyti per 20 tūkst. kandidatų.

Kaune anglų kalbos egzaminą laiko 2456 abiturientai.

Šeštadienį vyksta šio egzamino klausymo, skaitymo ir rašymo dalys. Kovo mėnesį jau buvo surengta anglų kalbos egzamino kalbėjimo dalis.

Nacionalinis egzaminų centras informuoja, kad šeštadienį egzaminas bus laikomas 170 Lietuvos savivaldybių administracijų įstaigų centrų. Pagal pasirinkusiųjų jį laikyti skaičių valstybinis anglų kalbos egzaminas - vienas populiariausių egzaminų tarp abiturientų.

Pavyzdžiui, Kauno aušros gimnazijoje anglų kalbos egzaminą laiko ne tik šios mokyklos abiturientai. Kauno informacinių technologijų mokyklos ir Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro moksleiviai anglų kalbos egzaminą laiko Aušros gimnazijoje.

Pirmas iš savo grupės egzamino išėjęs Kristijonas Olšauskas švytėjo:"Nebuvo sunku. Viskas buvo labai panašu kaip pernai, užpernai. Šiaip aš moku anglų kalbą, nors klasėje labai nepasireiškiau". 

Egzaminas suskirstytas į tris dalis:pusę valandos skirta klausymui, valanda skaitymui ir 1,5 val. rašymui. K.Olšauskas pasakojo, kad rengdamiesi angų kalbos egzaminui, atlikinėjo penkerių praėjusių metų egzaminų užduotis. Moksleivis svarstė, kad gal būtent dėl to ir nebuvo sunku.

Panašiai apie egzaminą atsiliepė ir kita gimnazistė, nors prisipažino anglų kalbą mokanti vidutiniškai. 

Abu abiturientai tvirtino jau žinantys savo ateities planus. K.Olšauskas atviravo sieksiantis jūrininko karjeros. "Ne, ne Klaipėdoje. Birželio 13 dieną jau iškeliauju į Prancūziją ir ten mokysiuosi. Visada svajojau pamatyti pasaulį", - šypsojosi abiturientas. 

2016 metais prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė 33 tūkst. 710 kandidatų (2015 metais – 37 tūkst. 279 kandidatai). Dauguma pagrindinės sesijos egzaminų rengiami birželio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
Laiko tik Kaune?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių