Abiturientai laikė anglų kalbos egzaminą

Šeštadienio rytą vyko valstybinis anglų kalbos egzaminas. Kaune šiemet jį pasirinko laikyti beveik pusšimčiu daugiau abiturientų nei pernai – 2855. Visoje Lietuvoje į egzaminą užsiregisravo beveik 22 tūkst. moksleivių.

Sunkiausias - skaitymas

Po egzamino iš „Aušros“ gimnazijos išėję moksleiviai neatrodė labai susikrimtę – greičiau pavargę po įtemptų trijų su puse valandų, skirtų užduotims.

Abiturientės Milda, Vilma, Augustina ir Vesta patikino, kad egzaminas buvo tikrai lengvesnis nei pernai, todėl tikisi neblogų rezultatų. Merginos vienbalsiai išskyrė sunkiausią užduotį, kuri gali joms kainuoti balų, – skaitymą. Mokslinis tekstas apie rašymą ranka joms pasirodė sudėtingas savo terminologija ir žodžiais, kurių merginos ne visus žinojo.

Priešingai, abiturientėms pasirodė labai lengvos esė ir laiško temos: apie modernias technologijas, padedančias mokymuisi, ir apie sveiką gyvenseną.

Paklaustos, kiek balų tikisi surinkti, merginos negalvodamos atsakė – šimtą. Anot Vilmos, ji bandys stoti į anglų filologiją, todėl aukšto įvertinimo jai labai reikia. Ne ką mažiau anglų kalbos žinių prireiks Mildai – mergina nori studijuoti užsienyje.

Streso nebuvo

Šiek tiek vėliau, tačiau vis tik iki egzmino pabaigos dar likus nemažai laiko, iš gimnazijos išėjo Roberta, Mantilė, Laura ir Monika. Merginos taip pat džiaugėsi, kad egzaminas buvo nesunkus ir yra įsitikinusios – jį tikrai išlaikė.

„Išlaikysime, tačiau, aišku, norisi kuo geriau. Norėčiau stoti į anglų ir prancūzų filologiją, tačiau svarbiausias bus lietuvių kalbos balas – reikės ten pasispausti. Šiaip žinojau, kad anglų kalbą moku ganėtinai gerai, todėl didelio streso nebuvo“, – sakė Roberta.

Nors abiturientė išėjo anksčiau laiko, tikino, kad nuovargis yra didelis. „Jaučiuosi kaip kosmose“, – šypsojosi ji.

Jokių pažeidimų

Kaip „Kauno dienai“ sakė Nacionalinio egzaminų centro direktorė Saulė Vingelienė, tikslus laikiusiųjų egzaminą skaičius bus aiškus vėliau.

„Kaune užsienio kalbos (anglų) egzaminą registravosi laikyti 2855 mokiniai. Kiek jų atvyko į egzaminą, žinosime tik tuomet, kai darbai su protokolais grįš į egzaminų centrą“, – sakė S.Vingelienė.

Anot jos, Kaune nebuvo gauta jokios informacijos apie pažeidimus, tad egzaminas vyko sklandžiai.

Moksleiviai jau laikė valstybinius prancūzų, rusų ir vokiečių kalbų egzaminus. Dabar jų laukia lietuvių kalbos brandos egzaminas, kuris vyks birželio 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjau

pastebėjau portretas
Visai nieko mama čia kažkurio abituriento, kojos toookios nieko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių