A.Bagdonas: darželiai patys nustato tvarką, kaip pasiimami vaikai

Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas įsitikinęs, kad vakarykštis įvykis, kuomet iš darželio buvo pagrobta mergaitė, būtų neįvykęs, jeigu ne galiojančios tvarkos spragos.

„Savivaldybė kažkokios vieningos, griežtos tvarkos nėra patvirtinusi. Kiekviena ugdymo įstaiga nustato tvarką, kam galima gražinti vaikus. Be to, vidaus darbo taisyklėse turi būti numatyti tokie dalykai“, – esamą sistemą įvardijo A.Bagdonas.

Skyriaus vedėjas nė neabejoja, kad esamoje tvarkoje išryškėjo spraga, kurios pasekmė – iš darželio pagrobta mergaitė.

„Per 10 metų, kiek aš dirbu šį darbą, tokio atvejo nėra buvę. Vis dėlto, vakar įvyko toks nutikimas, todėl mums privalu užbėgti už akių didesnėms nelaimėms“, – sakė A.Bagdonas.

„Ačiū Dievui, kad viskas baigėsi laimingai. Žinoma, mes negalime pateisinti nei auklėtojos, nei direktorės, nors jos pavadavo savo koleges. Tačiau tokie atvejai negali pasikartoti“, – teigė vedėjas.

Skyriaus vedėjas pasakojo, kad yra susipažinęs su kitose šalyse galiojančia tvarka, kuomet ugdymo įstaigų auklėtojams, vadovams yra pristatomi žmonės, kurie iš darželio gali pasiimti vaiką. Jokiems kitiems tretiems asmenims vaikas nėra atiduodamas, nesvarbu, kas prašytų.

A.Bagdonas įsitikinęs, kad ir Kaune reikia griežtinti tvarką ir darželių direktoriams įsakymu pavesti, jog vaikas būtų gražinamas mamai arba tėčiui, arba įgaliotam asmeniui.

„Šiandien pavedžiau, kad būtų imtasi priemonių ir griežtinama tvarka. Nuo rugsėjo pirmos dienos aiškiai apibrėšime šią tvarką. Bus įsakyta vaiką gražinti tik įgaliotam asmeniui“, – sakė A.Bagdonas.

Jeigu nuolat dirbančias auklėtojas kažkas pavaduos, joms privaloma tvarka turės prisistatyti vaiko tėveliai, globėjai, kad vėl neatsitiktų tokia nelaimė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, reaguodama į vakarykščius įvykius, taip pat reiškia susirūpinimą.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras, Tarpžinybinės vaiko gerovės tarybos pirmininkas Dalius Bitaitis ketina kreiptis į Švietimo ir mokslo ministeriją su siūlymu peržiūrėti ir sugriežtinti galiojančius teisės aktus, reglamentuojančius ikimokyklinio ugdymo įstaigų veiklą, siekiant, kad tokie atvejai ateityje nepasikartotų.


Šiame straipsnyje: darželispagrobimasvaikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

autoriams

autoriams portretas
kas baigesi laimingai? ka pezate nesamones!!!! kur cia tame nusikalstamame bardake matote laiminga pabaiga? kretinai

laima

laima portretas
o as manau jog vaiko saugumas paciu tevu rankose jei ta diena negali patys paimti tai kodel gi gali ir kaimynas bet jie turi pranesti darzeliui

aukletoja is silainiu

aukletoja is silainiu portretas
gerbiamieji, kada pagaliau imsites vaiku darzeliu teritorijos apsaugos, dabar vaiku daug, tvoros kiauros arba zemos, aukletoja is vis nuo 17v viena su kruva vaiku, padejejos darbas iki 17v o vaikus ir i tualeta reik palydet, ir siaip tevai domisi vakare vaikais, klausineja aukletoju, o demesio vaikams pritruksta etatus visu pirma reik perziuret, vaiku skaiciu mazinti
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių