900 Kauno gimnazistų įsiamžino Kovo 11-osios „flashmob“ akcijoje

Kovo 9-osios rytą Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos kieme įvyko moksleivių „flashmob“ akcija, skirta Lietuvos Nepriklausomybės dienai paminėti.

Į gimnazijos fasadinį kiemą po trijų pamokų išskubėjo 900 gimnazistų su trispalvėmis vėliavėlėmis ir šoko pagal Marijono Mikutavičiaus dainą „Aš tikrai myliu Lietuvą“. Akcija įamžinta TV kameromis.

Daugybė iškeltų rankų, siūbuojančių su trispalvėmis, kurios išreiškė patriotinius jausmus, viltį ir tikėjimą ateities Lietuva. Būtent taip praeivius ir gimnazijos kaimyninių namų gyventojus stebino sinchroniškai eilėse šokantys mokiniai. Mokinių gretose šoko bei rankas su trispalvėmis vėliavėlėmis į viršų kėlė ir mokyklos direktorius Artūras Sakalauskas, jo pavaduotojai ir mokytojai.

Mintis švęsti Nepriklausomybės dieną kitaip – ne aktų salėje, pasyviai stebint koncertą ar klausantis pranešimo – yra kolektyvinė mokytojų ir gimnazistų idėja.

Pirmiausia gimnazijos meno vadovas Arūnas Žemaitaitis pasiūlė visiems atsinešti po trispalvę vėliavėlę. Direktoriaus pavaduotojai Violetai Juškienei gimė mintis, kad reikėtų kieme šokti pagal kokią nors schemą ir muziką. Mokinių komitetas išrinko šokiui M. Mikutavičiaus dainą „Aš tikrai myliu Lietuvą“.

Gimnazijos choreografijos mokytoja Džineta Šablauskienė „užsidegė“ šia mintimi ir kartu su mokiniais per choreografijos pamokas sukūrė šokį. Ji išmokė šokti visus 900-tus gimnazijos mokinių per tris dienas.

„Šiandien visą dieną buvo žiauriai smagu. Visi buvome aktyvūs šventės dalyviai“, – kalbėjo „flashmob“ akcijoje dalyvavę gimnazistai.

Sustojęs praeivis sakė, kad jam ši akcija buvo labai įspūdinga ir jis yra sujaudintas iki širdies gelmių.

„Pagal įspūdingumą šis renginys mums priminė „Baltijos kelią“, net ašara nuriedėjo“, –sakė direktoriaus pavaduotoja Edita Svidinskienė.

„Džiaugiamės, jog mokiniai aktyviai dalyvavo šioje akcijoje. Jiems tai buvo nauja patirtis, neįprasta ir tikrai smagiau negu dar vienas patriotinių dainų koncertas mokykloje. Tikimės, jog mūsų misija – įnešti jaunatviškumo į šią šventę – buvo sėkminga, linkime visiems kurti originalias idėjas ateinantiems metams,“ – įspūdžiais dalinosi gimnazijos moksleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostabu

nuostabu portretas
:)))))))). Su artėjančia švente visus.

BAIKIT MULKINTI ZMONES

BAIKIT MULKINTI ZMONES portretas
. JOKIA CIA NE SVENTE! Kovo 11-ta - tai sajudiniu komuniagu-ishverstaskuriu toks pats spektaklis kaip ir sausio 13-ta, kurie buvo sugalvoti Gorbaciovo valdomajame Kremliuje. Ne Lietuva, Gruzija, Baltarusija ar kitos buv. TSRS respublikos trosko "laisves ir nepriklaosomybes. BET PATI RUSIJA, TURINTI apie 1/6 Pasaulio teritorijos, apie puse Pasaulio ishkasenu bei energoresursu ir tik apie 2% Zemes gyventuoju uzsimane atsikratyti kitu, tame tarpe Lietuvos.Nes nusibodo Rusijai buti melziama karve. O ivykiai 1987-1991 metais buvus. TSRS respublikuose - tai budai, kaip igyvendinti savo sumanyma.Visa tai buvo daroma pagal KGB sugalvotas technologijas, kurias respublikuose igyvendindavo ju patikimi atstovai-pakalikai.Pvz. Lietuvoje tokie, kaip Mecka, pianistas, Satrija ir pan. IR UZTENKA MULKINTI ZMONES IR SUREIKSMINTI TA kovo 11-ta! NULIS TA KOVO 11-ta! Sajudzio KGBistai "ibego i ishminuota lauka" ir jau 20 metu mulkina zmones, atseit"atkovojo nepriklausomybe".Niekas cia nieko neatkovojo -kaip Lubiankos KGB liepe - taip cia ir dare. TODEL VISAS RENTAS, kurias krausto is apgautui Lietuvos zmoniu kisheniu, BUTINA ATIMTI IS SAJUDINIU VAGIU BEI AFERISTU IR DAR NUTEISTI VISUS UZ KRIMINALINIUS SUOKALBIUS. TAI BUS MUSU PIRMAS ZINGSNIS LINK PADORAUS IR GARBINGO GYVENIMO. UZTENKA GYVENTI MELU IR SUGALVOTAIS MYTAIS!

2am

2am portretas
balvone , yra tokių raidžių ĄČĘĖĮŠŲŪŽ
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių