Ne visus kauniečius egzaminų rezultatai nudžiugino – 100 mokyklos nebaigė

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) portalui kauno.diena.lt pateikė galutinę statistiką, kaip Kauno atstovams sekėsi įveikti egzaminų sesiją.

Penki jaunuoliai iš egzaminų gavo net po keturis šimtukus. Kauno „Saulės“ gimnazijos absolventas Mantui Drelingui ir Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos atstovei Jogailei Markevičiūtei iki penktojo šimtuko iš egzaminų trūko vos po vieną balą. Trys Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos žiburiai Neringa Levinskaitė, Justas Janickas ir Karolis Butkus, žiūrint į įvertinimą, taip pat idealiai išlaikė keturis egzaminus.

Po tris šimtukus pelnė aštuoni KTUG absolventai, o taip pat po Kauno „Saulės“, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto "Rasos" ir Kauno jėzuitų gimnazijų atstovą.

Po du šimtukus buvo įvertinti 54 kauniečių žinios. Po vieną šimtuką gavo 256 jaunuoliai, šiemet laikiusieji egzaminus.

NEC vadovės Saulės Vingelienės turimais duomenimis, net 77 jaunuolių iš visų jų pasirinktų egzaminų gavo nemažiau nei 86 balus. Tai atitinka 2,72 proc. iš visų šiemet laikiusiųjų egzaminus.

NEC skaičiavimu, šiemet vidurinės mokyklos, deja, nepavyko baigti 100 abiturientų.

„Į statistiką įtraukti tik tie, kurie į egzaminą atvyko, bet jo neišlaikė (skaičiuojant, kiek registravosi, bet neatvyko arba buvo neleista laikyti, nes metinis įvertinimas nepatenkinamas, jų būtų gerokai daugiau)“, – patikslino S.Vingelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Thom

Thom portretas
Mokytis reikia, o ne tinginiauti.Kaip gali besimokant sistemiškai nebaigti mokyklos?

KOMENTARUI

KOMENTARUI portretas
Matyt, kad pats baigė "profkę"

Nuomone.

Nuomone. portretas
Ne slaistytis gatvemis,maigyti telefonus,zaisti kompiuteriu,lankyti naktinius barus,o mokintis.Tokie neislaike turetu susimoket uz praleista laika mokykloje.Arba numatyti istatimu,negabus,nesimokai jokios vidurines ar gimnazijos.Laikas nesvaistyti pinigu ir neruosti tinginiu.I profesine keliauti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių