50-metį švenčiantis orkestras „Ąžuolynas“ – tarsi didelė šeima

Retas kuris įsivaizduoja miesto šventę be iškilmingo pučiamųjų orkestro. Jau 50 metų klausytojus džiugina Kauno miesto pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“. Nors ir mažiausias Lietuvoje, profesionalumu nenusileidžia didiesiems.

Savo istoriją orkestras pradėjo skaičiuoti dar 1961 metais. Pagrindinė orkestro veikla susijusi su Kauno miesto iškilmingomis šventėmis. Per metus orkestras dalyvauja apie 80-yje renginių, o savo darbymečiu įvardina šiltąjį metų laiką: nuo balandžio iki spalio mėnesio.

Šiuo metu orkestrą sudaro 29 nariai, kuriems vadovauja Remigijus Žarėnas. Visi orkestro nariai – vyrai, tačiau labai įvairaus amžiaus: nuo studentų iki brandaus amžiaus muzikantų. Ilgiausiai orkestre groja Kęstutis Jauniškis – jau apie 40 metų.

„Esame viena šeima, tačiau paskutinis žodis vis tiek priklauso vadovui ir dirigentams,“ – atskleidė  R.Žarėnas.

Pasak kolektyvo vadovo, pučiamųjų orkestras unikalus tuo, jog jame grojama visais kiek yra pučiamaisiais instrumentais. „Ąžuolyne“ galima suskaičiuoti apie dešimt skirtingų instrumentų. Ir nors manoma, jog fleita – moteriškas ir trapus instrumentas, jos muzikos grožį šiame orkestre taip pat atskleidžia vyras.


Šiame straipsnyje: Ąžuolynasorkestras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių