47 metai, praleisti darželyje

  • Teksto dydis:

"Be Motinos , aš dar turėjau Mokytoją..." – sakė poetas Justinas Marcinkevičius.

Antanas Šerkšnas rašė: "Nežinau kitos pofesijos, išskyrus mokytojo, kuri, siekdama užsibrėžto tikslo (formuoti žmogaus sielą), būtų reikalinga tokios kūrybinės įtampos ir didžiulio atsakomybės jausmo! Skulptorius kartais, tik baigdamas iškalti savo kūrinį, pastebi, kad akmuo suskilęs, ir tenka pradėti visą darbą iš naujo. Mokytojo medžiaga – gyvas žmogus. Jos nenumesi kaip akmens luito. Telieka atsidavusiai kurti iki galo."

Kauno vaikų darželio "Raudonkepuraitė" bendruomenė nori nuoširdžiai padėkoti 47 metus atsakingai ir atsidavusiai ugdymo įstaigoje išdirbusiai ikimokyklinio ugdymo pedagogei Almonei Čiučiulkienei.

Kai kiekvieną rudenį, pamylavę savo mažylius, tėvai iš savo glėbių atiduodavo juos į auklėtojos Almutės rankas, pedagogė žvelgdavo į žibančias vaikų akutes ir ne kartą klausdavo savęs, kaip mažyliams atstoti saugų ir šiltą mamos glėbį, kaip mažiesiems parodyti kelią į sėkmę.

Darželyje "Raudonkepuraitė" 47 metus į sėkmingo gyvenimo kelią vedusi, užauginusi gausias auklėtinių kartas, sūpavusi ne vieną jau suaugusių savo auklėtinių atžalą pedagogė A.Čiučiulkienė yra  sėkmingo pedagoginio darbo pavyzdys, padrąsinimas būsimiems jauniesiems pedagogams, savo kelio ieškantiems žmonėms.

Pagal pašaukimą beveik pusę amžiaus darželyje "Raudonkepuraitė" išdirbusi pedagogė A.Čiučiulkienė su meile ir dėkingumu išleidžiama į pensiją. Tikimės, kad ir užvėrusi vaikų darželio duris, ji dalysis savo pedagogine išmintimi, darželio bendruomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedrius

Giedrius portretas
Aciu! Dominykas labai dziaugesi tobuledamas su jumis.

Toma

Toma portretas
Nuostabiausia aukletoja. Patys nuosirdziausi linkejimai. Mylim Jus, Almute!!!

aaaaa

aaaaa portretas
kaip gražu,kad žmogui padėkoja, o ne stumia prievarta lauk į pensiją visokių kliaučių prigalvoję kaip dabar įprasta..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių