300-asis kūdikis Kauno rajone – iš Garliavos

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybėje, Civilinės metrikacijos skyriuje, užregistruotas 300-asis šių metų naujagimis – Ugnė Puodžiūnaitė.

Gegužės 21 dieną gimusi mergaitė yra antrasis vaikas Eimanto ir Astos Puodžiūnų šeimoje. Šeima prieš beveik trejus metus iš Kauno atsikraustė į Garliavą.

„Dirbu Garliavoje, todėl pagalvojome, kad reikia apsigyventi arčiau darbo. Apsidžiaugėme, kai tokia galimybė pasitaikė“, – pasakojo mažosios Ugnės tėtis.

Vardą mažylei sugalvojo abu tėvai. Eimantas dirba automobilių taisykloje, jo žmona muzikantė, tačiau šiuo metu augina mažuosius namuose. Jie tikisi, kad bus šiek tiek lengviau, kai vyresnėlis Vilius pradės eiti į darželį.

„Norėtume rudenį pakliūti į Garliavos darželį. Eilės gąsdina, bet Kauno rajone jos sparčiai mažinamos, tad problemų kilti neturėtų“, – tikisi E. Puodžiūnas.

Jubiliejinio kūdikio tėvelis labai nustebo sužinojęs, kad jų vaikas užregistruotas 300-uoju numeriu. Jį pasveikino Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Jonas Gurskas. Perduodamas mero linkėjimus J. Gurskas pasidžiaugė, kad jaunos šeimos renkasi pakaunę, o ne vyksta į užsienį.

„Tikiuosi, kad savivaldybės dėmesys skiriamas ikimokykliniam ugdymui greitai parodys rezultatus ir abu vaikai be problemų pateks į Kauno rajono darželius“, – linkėjo mero pavaduotojas.

Jis padovanojo knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“ ir vietoj gimimo liudijimo įteikė pažymėjimą, nes nuo sausio 1 d. dokumentai tvarkomi elektroniniu būdu ir popieriniai liudijimai nebeišduodami.

Praėjusiais metais 300 registracijos numeriu buvo pažymėtas Elajus Butkus iš Dievogalos. Jis užregistruotas beveik mėnesiu anksčiau – balandžio 27 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių