2013-uosius Kauno klinikos pasitiko organų transplantacijomis

Paskutinę 2012-ųjų metų dieną Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje (LSMUL) Kauno klinikose atlikta viena kepenų ir dvi inkstų transplantacijos.

Organų transplantacijų komandos specialistai senuosius metus palydėjo intensyviai dirbdami. Gruodžio 30-ąją atsiradus potencialiam donorui Neurochirurgijos intensyviosios terapijos skyriuje ir gavus jo artimųjų sutikimą, pradėta rengtis būsimoms organų persodinimo operacijoms. Donoro širdis sraigtasparniu išskraidinta į Vilnių, kiti organai – kepenys, inkstai ir ragenos – liko Kauno klinikose.

Gruodžio 31-osios dieną atliktas kepenų persodinimas Kauno klinikose gydomam pacientui, kuriam buvo reikalinga skubi operacija. Kepenų transplantacijos specialistų komanda dirbo nuo paryčių iki popietės. Po sudėtingos recipientų atrankos, paskutinę metų naktį dar dviem pacientams buvo persodinti donoro inkstai. Operacijas pradėję Naujųjų išvakarėse, inkstų transplantacijas atliekantys urologai 2013-uosius metus sutiko operacinėje. Visų pacientų, Naujuosius metus pradėjusių su persodintais organais, būklė stabili. Toliau jie gydomi Intensyviosios terapijos skyriuje.

Iš viso per praėjusius metus LSMUL Kauno klinikose įvyko 28 inkstų, 18 ragenų, 7 kepenų, viena širdies, dvi plaučių transplantacijos. Rugsėjo mėnesį vienai pacientei persodintas širdies ir plaučių kompleksas. Tai trečioji tokia operacija Lietuvoje, visos jos atliktos Kauno klinikų širdies chirurgų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vita

vita portretas
zmones,kartais atsipeikiim,kaip koks straipsnis apie pseudo elita ar kriminala-pilna komentaru,o cia,kai zmones dirbdami savo tiesiogini darba padaro stebukla-tylu...Visus Nauju metu nakti buvusius operacinese,budejusius skyriuose sveikinu su naujais metais,linkiu geros sveikatos ir kuo daugiau stebuklu,kurie jums duona kasdienine.Kiek daug tenka isgirsti"darbo laikas baigesi",ar "mes jau uzsidarome",todel supraskite mane,kai 3val pralaukiau savo zmogucio...

su humoru

su humoru portretas
netrukdom dirbti. Te kolegos susikaupia, o pacientam ramybes ir sveikatos, kad prigytu. Sekmes visiem. Geru metu!

ŠAUNUOLIAI

ŠAUNUOLIAI portretas
daktarai. Tik kiek žmogui kainuoja tokia operacija - kaip tapti išrinktuoju?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių