18-metis nuteistas už trijų mažamečių seksualinį prievartavimą

Kauno apygardos teismas Aurimui Misiūnui paskyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismas A.Misiūną pripažino kaltu dėl mažamečių vaikų seksualinio prievartavimo, jų įtraukimo į nusikalstamą veiką ir mažamečio nežymaus sveikatos sutrikdymo.

2010 metų rugsėjo 17 ir rugsėjo 26 dienomis A.Misiūnas sumušė mažametį nukentėjusįjį – smūgiavo rankomis ir kojomis į galvą, pečius, pilvą, kojas, taip pat smogė mediniu pagaliu į galvą ir nugarą. Tokiais veiksmais kaltinamasis nežymiai sutrikdė mažamečio nukentėjusiojo sveikatą.

Taip pat kaltinamasis nuteistas už tai, kad 2010 rugsėjo 26 dieną tenkino savo lytinę aistrą prieš nukentėjusiojo mažamečio valią, įtraukė vaikus į nusikalstamą veiką.

Kaltinamas teisminio nagrinėjimo metu atsisakė duoti parodymus, tačiau patvirtino ikiteisminio tyrimo metu duotus ir teisme pagarsintus parodymus.

A.Misiūnas prisipažino mušęs vaiką. Esą šitaip elgėsi, nes vėliau nukentėjusiuoju tapęs vaikas skriaudė jo brolį, o jį patį apkalbėjo. Tačiau A.Misiūnas neigė smūgius pagaliu.

Taip pat jaunuolis pripažino, kad panaudojo du mažamečius kaip įrankius savo nusikalstamiems ketinimams įvykdyti, įtraukė vaikus į nusikalstamą veiką.

Kaltinamasis teigė, kad savo poelgio priežasčių nežino ir paaiškinti negali, dėl padarytos nusikalstamos veikos prisipažįsta ir nuoširdžiai gailisi. Tai tapo atsakomybe lengvinančia aplinkybe.

Skiriant bausmę teismas atsižvelgė į kaltinamojo asmenybę – jis teisiamas pirmą kartą, tačiau charakterizuojamas neigiamai, baustas administracine tvarka, įtrauktas į policiją dominančią vaikų apskaitą, nusikalstamas veikas padarė būdamas nepilnametis.

Teismas A.Misiūnui bausmę skyrė atlikti pataisos namuose.


Šiame straipsnyje: seksualinė prievarta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mario

Mario portretas
Galės dabar zonoj sparneliais plasnoti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių