100-asis Kauno rajono kūdikis gimė Vasario 16-ąją

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybėje ši savaitė prasidėjo džiaugsmingu įvykiu. Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 100-asis šių metų naujagimis – Lukas Sidekerskis.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną gimęs kūdikis – trečias vaikas Sidekerskių šeimoje. Šiuo metu Batniavos seniūnijoje, Bubiuose, gyvenantys Saulius ir Gindrida ūkininkauja. Abiejų šaknys – Kauno rajone, tad ir šeimą nusprendė kurti būtent čia.

„Mes tikėjomės, kad mažylis gims vasario 15 d., bet jis nusprendė kitaip – vėluodamas 54 minutes, pasirinko į šį pasaulį atkeliauti per Lietuvos gimtadienį“, – pasakojo sūnaus užregistruoti atvykęs tėvelis. Švenčiančių gimtadienį šią dieną giminėje Sidekerskiai turi ne vieną, tad Vasario 16-ąją šiai šeimai progų švęsti tikrai netrūks. 

Vardą jauniausiam šeimos nariui galvojo visi, tačiau, anot S. Sidekerskio, galutinį sprendimą priėmė sesutė su broliuku. Kol kas namuose ramybę pakeitė mažiausiojo krykštavimas, bet tėtis tikino, kad šeima po truputį apsipranta su pokyčiais. 

S. Sidekerskis nustebo, kad šis įvykis svarbus ne tik jų šeimai, bet ir pastebėtas Kauno rajono savivaldybėje. Jubiliejinio kūdikio tėvelį pasveikino meras Valerijus Makūnas.

„Tikiu, kad tokią ypatingą dieną gimė tikras šalies ir savojo krašto patriotas. Esate gražios ir tvirtos šeimos pavyzdys, džiaugiuosi, kad tokios šeimos gyvena Kauno rajone“, – S. Sidekerskį sveikino meras. Jis įteikė gimimo liudijimą ir padovanojo knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“.

Praėjusiais metais 100 kūdikis užregistruotas vasario 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių