Zoologijos sode – neįtikėtinos meilės istorijos

  • Teksto dydis:

Vasario 10 d. Lietuvos zoologijos sodas kviečia į smagią teminę ekskursiją „Meilė sklando zoologijos sode“. 

11 val. ir 13 val. vyksiančios ekskursijos, atskleis įdomybes apie gyvūnų meilės ritualus, leis sužinoti, kas susiranda porą visam gyvenimui, o kas linkęs būti vienišiumi, paragauti stebuklingo meilės eliksyro. Galbūt gyvūnijos pasaulis pasufleruos idėją, kaip užkariauti mylimojo ar mylimosios širdį?

Išradingai suvilioti būsimąją antrąją pusę pasiryžę ne tik žmonės, bet ir paukščiai. Vieni, kaip antai povai, pateles žavi pačiomis spalvingiausiomis plunksnomis, o kiti, pavyzdžiui baltosios pelėdos patinai, stengiasi širdį užkariauti per skrandį – dovanoja savo išrinktosioms smulkius graužikus. Sunku patikėti, bet, pavyzdžiui, gyvačių patinai – vieni švelniausių viliotojų. Jie atkakliai ir švelniai glaustydamiesi bando užkariauti patelės širdį. Tiesa, gyvūnų pasaulyje galima aptikti ir materializmo ar išskaičiavimo apraiškų – paukščių patelės renkasi tą, kurio sukrautas lizdas gražesnis, o varlių medlaipių patinėliai turi ne tik išrinkti tinkamą vietą dėti ikriukus, bet dar ir prisivilioti patelę pačiu gražiausiu čiulbėjimu.

Metų pirmieji mėnesiai – tikras meilės ritualų mėnuo zoologijos sode, mat dauguma plėšrūnų šiuo metu bando užkariauti patelių širdis: lūšys, korsakai, snieginiai leopardai, miškinės katės... Paukščiai taip pat pradeda kedenti savo plunksnas, o terariume jaukiai įsikūręs iguana Salvadoras, kuris gyvena jau su trečia mylimaja.

Šį šeštadienį ekskursijos dalyviai galės išgirsti smagias ir įdomias zoologijos sodo meilės istorijas. Bilietus jau galima įsigyti Lietuvos zoologijos sodo kasose (Radvilėnų pl. 21). Taip pat bilietus nusipirkti bus galima ir renginio dieną, tačiau svarbu nepamiršti, kad vietų skaičius ekskursijose labai ribotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tik neįleiskit krabo, nes ir pas jus visus medžius iškirs.

FREDA

FREDA  portretas
SEKMES DARBE KOLEKTYVUI IR AURIMUI..

Romua

Romua portretas
Malonu, kad propaguojama meilė gamtai. Nes bejausmių armija pas mus ir taip per didelė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių