Zoologijos sodas jau pasitinka vasarą

  • Teksto dydis:

77-ąjį kartą vasaros sezoną pradedantis Lietuvos zoologijos sodas kauniečius kviečia į atidarymo renginį – šeštadienį vyksiančią šventę "Žvėrys mieste".

Zoologijos sodo atidarymo šventė išplis po visą Kauną. Renginio išvakarėse Laisvės alėjoje bus galima dalyvauti smagioje akcijoje – prie miesto fontano išgirsti gyvūnų garsus ir patiems pabendrauti su atgijusiais zoologijos sodo gyvūnų personažais.

Laisvės alėjoje vyksiančio renginio metu vaikai bus kviečiami nusifotografuoti su tigro, liūto, kengūros personažais taip pat bus dalijami kvietimai, su kuriais zoologijos sodo sezono atidarymo renginyje bus galima apsilankyti su nuolaida.

Balandžio 30-osios vakare visi norintieji galės dalyvauti automobilių lenktynėse, kurios startuos nuo zoologijos sodo pagrindinės įeigos. Orientacinių varžybų dalyviai bus kviečiami originaliai pasipuošti automobilių ekipažus arba persirengti gyvūnų personažais, vyks gražiausio automobilio rinkimai. Laimėjusios komandos laukia neįprastas prizas: galimybė suteikti vardą zoologijos sode balandžio 4-ąją gimusiam kupranugariukui ir įsiamžinti su visa kupranugarių šeimyna.

Sezono atidarymo metu lankytojai turės galimybę geriau pažinti sodo gyvūnų elgseną bei mitybos ypatumus. Gyvūnų prižiūrėtojai ves profesionalias pažintines programas, o aktyviausi žiūrovai bus pakviesti patys susipažinti su šių gyvūnų egzotišku gyvenimu, padėti gyvūnų prižiūrėtojams sutramdyti gyvatę, surasti pasislėpusią beždžionę, stebėti, kaip savo grobį medžioja gamtos karaliai liūtai.

Mažieji lankytojai galės stebėti zoologijos sodo mylimiausią gyvūną – ruonį Kajų. Pirmą kartą šiais metais bus galima susipažinti su praėjusių metų lapkričio mėnesį iš Olandijos zoologijos sodo atvykusiais broliais liūtais, kuriems šį pavasarį sukanka dveji metai.

Sezono atidarymo metu surinktos lėšos bus skirtos gyvūnų gerovei ir jų gyvenimo kokybei gerinti – taip teigia prie šių metų zoologijos sodo atidarymo renginio prisidėjusi aktyvių vilniečių komanda, kurią subūrė studentė Milena Ždanovičiūtė.

"Mūsų komandą sudarė net šeši nariai, o susibūrėme netikėtai ir neplanuotai, tiesiog nusprendėme, kad ir vilniečiai gali prisidėti prie Lietuvos zoologijos sodo sąlygų gerinimo. Zoologijos sodo gyventojai ilgus metus džiugina jo lankytojus – pats laikas atsilyginti jiems tuo pačiu. Zoologijos sodas yra mūsų visų, nesvarbu, kad gyvename kitame mieste", – apie kilnią idėją pasakojo studentė.

Renginio metu zoologijos sode veiks penkios aktyvios erdvės, skirtos menui, aktyviam poilsiui ir muzikai. Renginio dieną zoologijos sode taip pat vyks protų mūšio žaidimas "Ar tu protingesnis už beždžionę?" Žaidimo metu bus kviečiama ne tik pasukti galvą, bet ir pajudinti kūną: profesionalūs treneriai ves šokių pamokas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių