Žiūrovų pageidavimu roko opera „Priesaika“ įvyks dukart

  • Teksto dydis:

Paskelbus roko operos „Priesaika“ premjerą Kauno kultūros centre „Tautos namai“, bilietai ištirpo per porą dienų.

„Tokia situacija mus tikrai maloniai nustebino. Po dalyvavimo vienoje vėlyvo vakaro šou stiliaus laidoje mus apipylė užklausomis, kada šį renginį bus galima išvysti Kaune“, – optimizmu dalinosi vienas iš atlikėjų, operos solistas Liudas Mikalauskas. Jam antrina projekto prodiuseris Valdas Andriuškevičius: „Smagu, kad mūsų žinutės pasiekė žiūrovų širdis. Šis kūrinys – tai naujosios kartos patriotinės muzikos pavyzdys. Kiekvienas asmuo, nesvarbu, ar jis jaunas, ar senas, turi jį pamatyti ir, svarbiausia, patirti“.

Visi, kurie nespėjo ar netilpo į 18 val. pasirodymą, jau gali įsigyti bilietus į papildomą spektaklį – 20.30 val. Kauno kultūros centre (Vytauto pr. 79, Kaunas).

Roko opera „Priesaika“ – tai naujas patriotizmo gūsis Lietuvos muzikos padangėje, bendram kūrybiniam darbui sujungiantis ir roko muzikantus, ir garsius operos solistus. Ši istorija – apie partizanus, kurie pokario metais paliko savo gimtuosius namus ir pasitraukė į mišką, kad ten galėtų kovoti už tai, kas brangiausia. Jie taip pat mylėjo, juokėsi, buvo kupini vilties, buvo jautrūs skausmui ir liūdesiui, bet nuo visų kitų skyrėsi tuo, kad turėjo savo gyvenime ypač kilnų tikslą, už kurį turime būti dėkingi kiekvienas. Apie ką jie kalbėdavo?Ką mylėdavo? Ar tikėjo savo pergale? Ar bijojo mirties? Ar duota priesaika jiems reiškė tai, dėl ko buvo verta paaukoti gyvybę? Tai gali atsakyti tik likę jų pačių prisiminimai, kurių pagrindu ir buvo sukurta roko opera „Priesaika“.

Tai kūrinys apie tikrus žmones, tikrus jų likimus, apie tai, kas dovanojo mums laisvą ir nepriklausomą Tėvynę. Mokytojas (Egidijus Bavikinas), kunigas (Liudas Mikalauskas), ryšininkė (Sandra Lebrikaitė), partizanai (grupė „Thundertale“) – šie personažai iš naujo leis pažinti partizanus, kurie širdyse karštai tikėjo, jog jų kova nebus veltui.

Šiam kūriniui libretą parašė Gediminas Jankus bei Nerijus Petrokas, muziką ir dainas sukomponavo patriotinės roko grupės „Thundertale“ vokalistai ir atlikėjai: Laurynas Baškys ir Jonas Chockevičius, režisavo Nerijus Petrokas, o dekoracijas sukūrė Sergejus Bocullo.

Organizatoriai kviečia visus, ypač jaunimą, į roko operos „Priesaika“ papildomą premjerinį spektaklį balandžio 4 d., 20.30 val., Kauno kultūros centre „Tautos namai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gedas

Gedas portretas
Labai laukiame šio pasirodymo. Jau matėme du kartus ir einame vėl. Didingas dėkui kūrybinei komandai, kurios dėk, matyt, pamėgsiu šį žanrą,kad ir kaip keista bebūtų.

Aš  portretas
Sveiki. Gal numatoma Jus Lietuvos pajūryje paklausyt??

Anonimas

Anonimas portretas
Mačiau Marijampolėj, nepaprastai paveikus spektaklis. Žiūrint per visą kūną nuolat bėgiojo šiurpuliukai. Nuoširdžiai dėkoju visai kūrybiniai grupei. Retai renginiuose tenka patirti tiek emocijų kiek sutekėt man tą vakarą
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių