Žinomos menininkės parodoje – jausmai ir virsmai belaukiant šviesos

Viduržiemis – ypatingas metų laikas. Tamsa ir šaltis verčia gūžtis ir daugiau laiko praleisti namuose. Kauno V.Kudirkos viešosios bibliotekos Panemunės poskyris kviečia ne tik pasirinkti knygų jaukiems vakarams, bet ir pasigrožėti nauja paroda. Bibliotekoje pristatoma grafikės Jolantos Galdikaitės darbų paroda "Jausmai ir virsmai".

Dailininkė gerai žinoma Lietuvoje ir užsienyje. Kuria grafikos, tapybos darbus, skulptūras ir keramiką, iliustruoja knygas ir sėkmingai dėsto Kauno Dailės gimnazijoje. Gretimoe salėje pristatomi ir Jolantos mokinių darbai, kurie kviečia susipažinti su Egipto dievais ir bent svajonėse pasimėgauti kaitria saule.

Ši paroda pristato naujausius menininkės tapybos akrilu darbus. Pasakojimai apie labai asmeniškus jutimus atrodo mistiški.

Ieškau unikalios meninės raiškos, kuria būtų galima perteikti asmenišką požiūrį į moters vidinį būvį ir jo virsmą.

"Ieškau unikalios meninės raiškos, kuria būtų galima perteikti asmenišką požiūrį į moters vidinį būvį ir jo virsmą. Tai besikartojančios dinamiškos ritminės struktūros ir iš jų išplaukiantis figūratyvas, jo asociatyvumas", – sako kūrėja.

Kiekvienas elementas turįs paslėptą reikšmę. "Objektai traktuojami metaforiškai, atskleidžiant kultūrinius, egzistencinius ir filosofinius prasmių klodus", – teigia menininkė.

J.Galdikaitės kūriniai nukelia žiūrovą į paslaptingą fantazijos pasaulį, kur kiekvienas gali rasti užslėptų simbolių ir prasmių. Ypatinga technika nutapyti darbai lyg nupina ar nuaudžia pasakojimus apie moterį, jos meilę, ilgesį, nerimą ar kitus jausmus. Įvaizdžiai kartais virsta realiais gyvūnų pavidalais ar mitinėmis būtybėmis.

Paveikslai įtraukia žiūrovą į potėpių ir vaizdų labirintą. Tai lyg savotiška autorės meditacija. Paroda dvelkia pozityvu, kas yra reta šių dienų mene, todėl ją verta pamatyti vien tam, kad nuskaidrintum savo mintis, jausmus ir matymus.


Kas? J.Galdikaitės paroda "Jausmai ir virsmai".

Kur? Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Panemunės padalinyje (Vaidoto g. 115).

Kada? Veiks iki vasario 4 d. bibliotekos darbo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių