Žinomi kauniečiai paramą vaikams rinks neeiliniame koncerte

  • Teksto dydis:

Džordana Butkutė, Linas Adomaitis, Egidijus Sipavičius ir kiti scenos grandai gruodžio 27 d. dainuos paramos koncerte „Iš širdies į širdį – kauniečiai dalinasi gerumu“. Visi bilietus pirkę svečiai automatiškai taps paramos davėjais. Už bilietus diabetu sergantiems vaikams bus perkamos insulino pompos. Tikimasi, kad tai taps nauja paramos tradicija.

Susigrąžinti įprastą gyvenimą

„Deja, bet diabetu sergančių vaikų daugėja, o pažangios ligos valdymo technologijos nėra kompensuojamos ir lengvai įperkamos sergančių vaikų tėvams. Šiuo metu Lietuvoje yra apie 400 vaikų, kurie neturi insulino pompos ir yra priversti kasdien po 5-7 kartus durti sau į pilvuką ar kojytę. Šiuo renginiu mes kviečiame atrasti tikrąjį Kalėdų džiaugsmą ir prasmę – pabūti kartu ir tuo pačiu padėti sergantiems vaikams bei jų tėvams“, - sako renginio iniciatorė, Metų kaunietė 2015 Aistė Grybauskienė.

Viena insulino pompa kainuoja nuo 2 tūkstančių eurų ir vaiko gyvenimą pagerinti gali keturiems metams. Nereikia pačiam leistis insulino, užtenka tik prižiūrėti gliukozės kiekį kraujyje. Reguliarus insulino tiekimas organizmui padeda apsaugoti ir nuo įvairių komplikacijų. Dėl blogai sureguliuoto insulino kiekio gali sutrikti regėjimas, vidaus organų veikla ar prasidėti kitos sveikatos problemos.

„Diabeto atvejis šeimoje yra sunkus visiems. Tu turi būti nuolatinėje kontrolėje, 24 valandas per parą stebėti vaiko sveikatą, mitybą. Insulino pompos bent jau perima dalį kontrolės. O ir pačiam vaikui lengviau - nereikia nuolat badytis, patirti nepatogumus darželyje, mokykloje ar tiesiog kasdienėje veikloje“, - pasakojo diabeto klubo „Svaja“ vadovė Monika Gasevičienė. Šiam klubui bus patikėta atrinkti vaikus, kuriuos pasieks naujosios insulino pompos.

Kauniečiai dalinasi gerumu

Koncerte savo kūrinius atliks net septyni puikiai žinomi Kauno atlikėjai, kurie noriai prisidėjo prie šios paramos idėjos ir tikisi, kad jų dalyvavimas padės surinkti daugiau lėšų insulino pompoms. Ant scenos lips Džodrana Butkutė, Linas Adomaitis, Dagna, Airina, Egidijus Sipavičius, Aleksandras Ivanauskas – Fara bei Kauno BigBendas. Renginio metu gerą nuotaiką užtikrins aktorius Andrius Žiurauskas. Renginio globėjai – Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis bei Metų kaunietė 2012 Rūta Meilutytė.

„Mieste malonu ir gera gyventi ne tik kai gatvės lygios, ar kiemai apšviesti, svarbu žinoti, kad esi svarbus, kad yra žmonių, kurie pasiryžę ištiesti pagalbos ranką. Kauniečiai tai moka daryti. Nors ir rengiami įvairūs paramos renginiai, bet dažnai į juos patekti galima tik su kvietimais. Šiais metais pradedame naują paramos tradiciją, prie kurios gali prisidėti visi kauniečiai.“, - sakė miesto meras V. Matijošaitis.

Šia nauja akcija kauniečiai raginami įprastus kalėdinius sveikinimus pakeisti bilietu į paramos koncertą. Padovanoti sau ir artimiesiems muzikinę šventę, o sergantiems vaikams visavertį gyvenimą. Pasak olimpinės, pasaulio ir Europos čempionės, plaukikės R. Meilutytės, ji ir pati neatsisakytų tokios dovanos.

„Jau vien žinojimas, kad atėjusi į koncertą padėsiu vaikams – geriausia dovana. Dar smagiau šiuo jausmu dalintis su artimaisiais. Tikiuosi, kad šis renginys ir tokia paramos forma taps kasmetine tradicija“, - sakė paramos koncerto globėja.

Paramos koncertas „Iš širdies į širdį – kauniečiai dalinasi gerumu“ vyks gruodžio 27 dieną, 18 val. Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje salėje.

Bilietus platina tiketa.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pompa

pompa portretas
nemanau, kad meras labai nubiednėtų be visokių reklaminių lia-lia-lia iš savo kišenės nupirkęs bent kelis šimtus tų pompų. O čia tai būtų reklama, o ne laukti, kol kauniečiai susimes į koncertą nuėję...

Nepažįstu

Nepažįstu portretas
O kas toji šalia Meilutytės?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių