Žindyti kūdikius gimdyves įkvėps meniškos nuotraukos

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos ginekologijos skyriuje atidaryta fotografės Akvilės Razauskienės paroda „Žindymas – gyvenimo pamatas“.  

Autorės darbuose – šiltos ir intymios savo kūdikius žindančių mamų akimirkos. Nuo mamos ir jos kūdikio ryšio iki jaukių šeimos nuotraukų, kurių dėmesio centre – mamos pienu besimėgaujantis mažylis.

Natūralioje gamtos apsuptyje įamžintas akimirkas menininkė pristato tikėdama natūralaus žindymo idėja ir siekdama skleisti ją kuo plačiau bei pristatyti įvairiose Lietuvos ligoninėse.

Fotografijose – 18 mamų. Tarp jų ir žinomos moterys: aktorė Virginija Kuklytė, laidų vedėja ir modelis Violeta Repčenkaitė, laidų vedėja Živilė Kropaitė ir kt.

Fotografė A. Razauskienė parodos atidarymo metu atviravo, kad pati savo du vaikus žindė iki metų ir aštuonių mėnesių amžiaus: „Girdėjau visokiu nuomonių, kad per ilgai tai darau, bet esu tikra, kad elgiausi teisingai. Tai labai šventa, gamtiška ir motiniška.“

Atnaujintose Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos ginekologijos skyriaus patalpose parodą rengia Lietuvos akušerių sąjunga. Jos prezidentė ir skyriaus vyresnioji akušerė I. Joneliūnienė džiaugėsi, kad Kauno klinikinė ligoninė ne veltui pasirinkta pirmąja įstaiga, kurioje ši keliaujanti fotografijų paroda eksponuojama.

„Jau penkiolikti metai Naujagimiui palankios ligoninės vardu besididžiuojančioje gydymo įstaigoje gimdyvės ne tik saugiai susitinka su savo mažyliu – atsinaujinusiose, namų jaukumu kvepiančiose Akušerijos ginekologijos skyriaus patalpose kaunietėms ir iš tolimesnių Lietuvos kampelių atvykusioms nėščiosioms suteikiama visapusė pagalba, reikalinga mokantis natūralaus kūdikio maitinimo pagrindų. Naujagimiui palankios ligoninės vardas įpareigoja personalą skatinti gimdyves žindyti savo kūdikį, neieškoti dirbtinių motinos pieno pakaitalų“, – pasakojo I. Joneliūnienė.

Jau ketvirti metai skyriuje įsteigtas žindymo specialistės etatas. Tam, kad pagimdžiusi mama įgytų pasitikėjimo savimi ir žinių, kaip teisingai maitinti kūdikėlį, kiekvieną gimdyvę individualiai konsultuoja akušerė - vyresnioji žindymo specialistė.

Siekiant užtikrinti visišką pagimdžiusių moterų komfortą bei sukurti jaukią asmeninę erdvę ne tik gimdymo metu, bet ir po jo, visos skyriuje veikiančios pogimdyminės palatos yra vienvietės – skirtos mamai, jos kūdikėliui ir artimiesiems.

„Kauno klinikinė ligoninė besilaukiančių šeimų lauks atsinaujinusi ir kviečianti pažvelgti į motinystę kitaip“, – sakė I. Joneliūnienė.

Menininkės A. Razauskienės darbai ligoninės sienas puoš iki pavasario.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ona

ona portretas
ir as norejau ilgiau zindyti,bet kazkodel neliko pieno,teko maitinti misinukais,po to prasidejo vaikui alergija,isbere veiduka,bet tai buvo beveik pries 30 metu,,,

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Mauritanijoje teko matyti labai idilišką vaizdelį.Mama su kauptuku renka arachisus(žemės riešutus)kūdikis patogiai pririštas skara ant nugaros gardžiuojasi mamos pienu.Ligi dabar gailiuosi,kad neturėjau fotoaparato.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių