Žiemos pramogų išsiilgę kauniečiai apgulė Lampėdžio ežerą

Pirmadienio popietę Lampėdžio ežerą apgulė žiemos pramogų išsiilgę kauniečiai. Miesto pašonėje esantį didžiulį vandens telkinį šaltukas netruko sukaustyti. Ledo storis siekia jau gerą sprindį.

Valandą pasivaikščiojus ant ežero ledo, buvo galima suskaičiuoti apie trisdešimt žmonių ir maždaug penkis šunis. Jei žmonės džiaugiasi galėdami pačiuožinėti, pažaisti ledo ritulį ar tiesiog pasivaikščioti po neįprastą aplinką, tai šunims – džiaugsmas bėgioti didžiulėje erdvėje.

„Šuneliams – po porą metų, tai jie pirmą kartą ant ledo. Praeitais metais labai trumpai laikėsi, nespėjom“, – kalbėjo du aviganius atsivedusi moteris.

Sutiktas vienintelis žvejys guodėsi, kad tik porą mažų ešeriukų pagavo, kuriuos paleido, bet per daug dėl to nesisielojo.

„Puikus oras, saulė šviečia, net pirštinių nereikia, tad nieko baisaus, kad ir nekimba“, – sakė žvejys.

Du studentai dėjosi pačiūžas ir ruošėsi žaisti ledo ritulį.

„Sužinojau, kad egzaminą rašom iš dešimties temų, tai galvoju, kad nebeapsimoka mokytis“, – sakė vienas.

„Aš tau pritariu, nesimokysiu ir aš“, – atsakė antras ir griebė ledo ritulio lazdą.

Minusinė oro temperatūra turėtų dar laikytis dvi dienas ir naktis. Po to sinoptikai prognozuoja atšilimą, tad gali būti, kad pats geriausias laikas šią žiemą ir yra dabar. Vis dėlto svarbu prisiminti, kad ant ledo reikia elgtis saugiai, koks jo storis bebūtų – privalu turėti smaigus, kurie padėtų išsikapstyti ledui lūžus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diana

Diana portretas
Žiemą ten smagu, bet vasarą miške vaikščioti nesaugu, nes per tankius krūmus mažas matomumas ir nežinai ką gali sutikti tankmėje.:((

Dviratininkas

Dviratininkas portretas
Aš nesidžiaugiu žiemą, minti nekas :(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių