„Žalgirio“ arenoje tokių dalykų dar nebuvo

Kauno „Žalgiris“ tęsia tradicijas. Jei ne pergalių, tai šventines. Trečiadienį žalgiriečiai rungtynėmis prieš Lietuvos teatrų rinktinę pažymėjo Tarptautinę teatro dieną.

Šventę pradėjo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis

„Šiandien ryte įteikėme aukščiausius Kauno miesto teatro apdovanojimus – „Fortūnas". Pasigedau ten krepšininkų, Renaldui Seibučiui tikrai būtumę ką nors įteikę“, – taikliai pajuokavo meras ir palinkėjo gražios šventės.

Prieš porą metų žalgiriečiai ir teatrų aktoriai pradėjo gaivinti auksiniais „Žalgirio“ laikais populiarią šventę. Prieš tris dešimtmečius per teatro dieną Kauno sporto halę žmonės užpildydavo sausakimšai, o pompastiškas dalyvių paradas pražygiuodavo Laisvės alėja.

Gaila, bet „Žalgirio“ arenoje buvo tik trupiniai tos minios. Jei sakysite, kad tai buvo vienas geriausių pramoginių renginių pastaruoju metu „Žalgirio“ arenoje, tai tikrai neapsiriksite. Panašu, kad scenarijus buvo rašomas principu „kas sugalvos juokingesnę nesąmonę“, ir tai senaristams puikiai pavyko.

Žalgiriečiai rungtynes pradėjo viena ranka: prieš išmetant ginčo kamuolį jiems buvo įteiktos dovanos – kiaušiniai. Pusę pirmojo kėlinio, kol grįžo mama višta ir juos susirinko, krepšininkai žaidė nešiodami juos.

Rungtynių pabaigoje višta pasirodė vėl su jau išperėtais viščiukais. Šie apspito žalgiriečius ir kišo lapus parašams. Vis dėlto jie prašė ne autografų.

„Ačiū, vyrai, kad savo parašais patvirtinote šių vaikų tėvystę ir prisižadėjote skirti 10 procentų savo pajamų mano išlaikymui“, – dėkojo mama višta.

Teatralų sudėtis nuolat keitėsi. Išbėgus Šiaulių teatro atstovams, žalgiriečiams pasidarė sunku. Saulės miesto aktoriai į savo pusę pasitelkė šviesą – žalgiriečiams puolant arenos šviesos pritemdavo ir po jų krepšiu sužibdavo akinančios šviesos. Tačiau šiauliečiams pelnyti taškus nebuvo pagrindinis noras aikštelėje. Netrukus jie apspito Šarūną Jasikevičių tam, kad pasidarytų asmenukę.

Gudrybių pasitelkė ir klaipediečiai. Atakuojant žalgiriečiams, šiuos pasitikdavo ne tik Eglės Jackūnaitės gynyba. Lyg laive per audrą krepšininkams trukdė studentų keliami purslai ir vėjas.

Tačiau tai buvo niekis palyginti su epizodu antrajame kėlinyje. Kiekvienas krepšininkas žino, ką reiškia „įlipti į medį“. Aktoriai šiam posakiui suteikė naują reikšmę. „Žalgirio" aikštės pusėje „išdygo“ keliolika eglučių. Bet tai dar anaiptol ne viskas. Žaidėjai medžių šakomis blokuodavo metimus, slėpdavosi eglutėse. Jos dar nebuvo atsibodusios, kai į aikštelę įbėgo užvestais benzininiais pjūklais ginkluoti aktoriai, kurie „išpjovė“ medelius, o netrukus ėmėsi persekioti žalgiriečius.

Krepšininkai tikrai ne akimirksniu suprato, kad bijoti nieko nereikia – pjūklai buvo be grandinių.

Po daugybės netikėtų pokštų, šokių ir dainų rungtynės baigėsi lygiosiomis – 52:52. Niekas nelaimėjo, bet džiaugėsi visi, o ypač susirinkę žiūrovai. Ateikite kitais metais ir jūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūrovė

Žiūrovė portretas
Praleidau nuostabų, kupiną teigiamų emocijų vakarą. Šaunuoliai teatralai ir krepšininkai! Gaila, kad kauniečiai neparodė didelio susidomėjimo. Daug praradote.Turėjote puikią galimybę papildyti vitamino C ir teigiamų emocijų atsargas.Reikėjo ateiti, nes bilietai nebrangūs. Gal būtų ir noras bambėti praėjęs.

Taip

Taip  portretas
Nuostabi šventė ,išradingi ne tik teatralų bet ir krepšininkų pokštai ,puikių atlikėjų pasirodymai .Ačiū Teatro žmonėms ir Žalgiriui padovanojusiems nuostabią šventę ,būtinai lauksime ateinančių metų . Teatralams kūrybingų ,o sportininikams sveikų ir pergalingų metų linkime !!!

Taip

Taip  portretas
Nuostabi šventė ,išradingi ne tik teatralų bet ir krepšininkų pokštai ,puikių atlikėjų pasirodymai .Ačiū Teatro žmonėms ir Žalgiriui padovanojusiems nuostabią šventę ,būtinai lauksime ateinančių metų . Teatralams kūrybingų ,o sportininikams sveikų ir pergalingų metų linkime !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių