„Žalgirio“ arenoje riaumojo automobiliai

  • Teksto dydis:

Sekmadienio popietę „Žalgirio“ arenos stogą kilnojo automobilių griausmas. Trečius metus iš eilės surengtame renginyje „Arena Motor Show“ rungėsi geriausi Lietuvos ir kitų Europos šalių šonaslydžio meistrai.

Sekmadienio popietę „Žalgirio“ arenos stogą kilnojo automobilių griausmas. Trečius metus iš eilės surengtame renginyje „Arena Motor Show“ rungėsi geriausi Lietuvos ir kitų Europos šalių šonaslydžio meistrai.

Kartu su neoficialia Lietuvos „drifto" rinktine, smalsuoliai arenoje galėjo išvysti ir lietuvių inžinierių kūrinius – automobilius, suprojektuotus ir pagamintus mūsų šalyje.

„Šio renginio tikslas – parodyti Europai ir europiečiams, jog lietuviai gali ir moka suktis automobilių sporte, tad kartu su šonaslydžio varžybomis, kuriose aštuoni tautiečiai susirėmė su aštuoniais užsienio svečiais, taip pat nusprendėme sukurti ir nedidelę ekspoziciją, kurioje galima pamatyti viską, kuo Lietuva gali didžiuotis“, – pasakojo vienas iš renginio organizatorių Antanas Kyguolis.

Savo kūrinius pademonstruoti tokioje erdvėje norėtų tikrai daugelis, tačiau atrinkti tik tie eksponatai, kurie savo gyvenimą pradėjo kaip vamzdžių krūva ar tiesiog plikas automobilio kėbulas, taip pat didelis dėmesys skirtas įvairovei, tad „Žalgirio“ arenos koridoriuose buvo galima rasti tiek Dakaro maratonui pritaikytos technikos, tiek žiedinių lenktynių bolidų, tiek ir „Formulę“.

Šalia kitų eksponatų savo vietą rado ir Jonavos autoklubas „Žaibelis“, kuris pristatė jau trečią savo rankomis pagaminto bagio modelį. Tuo metu ralio mėgėjai išvydo jiems pažįstamų eksponatų, pavyzdžiui, legendinę „Audi S1“.

Vienas įspūdingiausių eksponatų į parodą atkeliavo iš kitos ekspozicijos – tai Antano Juknevičiaus, vieno iš dviejų lietuvių, startavusių šių metų Dakaro maratone, rankomis sukurtas prototipas – „Mebar“. Kažkada savo dienas „Toyota Hilux“ vardu pradėjęs automobilis šiuo metu tarnauja kilnesniam tikslui – garsina Lietuvos vardą sunkiausiose pasaulio lenktynėse. Paprašytas šį bekelės spartuolį parodyti „Žalgirio“ arenoje, Antanas mielai sutiko, tačiau tuo pačiu turėjo nuvilti – dėl jau prasidėjusio pasiruošimo kitam sezonui, automobilio pavarų dėžė iškeliavusi į Skandinaviją, kur yra perrenkama, tad savo jėgomis judančio monstro susirinkusieji neturėjo progos pamatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apas

apas portretas
Kas tai per varžybos,nes tokį pavadinimą pirmą kartą pamačiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių