M.A.M.A. apdovanojimuose – Jazzu ir L. Somovo triumfas

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą vykusiuose muzikos asociacijų metų apdovanojimuose - M.A.M.A. - triumfavo Leon Somov ir Jazzu duetas, pelnęs apdovanojimus net trijose nominacijose.

Jie tapo geriausia elektronikos grupe, geriausia grupe, o jų albumas „Lees and Seas“ - geriausiu metų albumu.

„Tikiuosi, jūsų čia daugiau nebepamatyti“, - išlydėdamas duetą po trečiojo apdovanojimo juokavo renginį vedęs Marijus Mikutavičius.

Kitas reikšmingas apdovanojimas - už nuopelnus muzikai - teko Algirdui Kaušpėdui ir grupei „Antis“. Jį paskelbė prezidentė Dalia Grybauskaitė, o įteikė - Stasys Povilaitis.

„Aš asmeniškai esu sukrėstas, bet reiks priprasti. Viskas, ko aš išmokau - niekada nesiskirti su draugais. Ir vienas didžiausių iš draugų yra Kaunas“, - atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo A.Kaušpėdas, padėkodamas gimtajam miestui, kuriame vyko apdovanojimai.

Įveikusi Aliną Orlovą, Jurgą, Ievą Narkutę ir GJan, geriausios atlikėjos apdovanojimą pelnė Giedrė.

Sušiaušta šukuosena pasipuošusiai atlikėjai sakant kalbą, trys renginį vedusios merginos mėgino ją „sušukuoti“ - sulyginti styrančius plaukus.

Vėliau į sceną koncertuoti žengė „Biplan“, anksčiau jau apdovanoti kaip geriausia pop grupė ir šioje kategorijoje įveikę Donatą Montvydą, „Sel“, „Pinup Girls“ ir „Pikaso“.

Metų atlikėju tapti pretendavo Andrius Mamontovas, Andrius Pojavis, Donatas Montvydas, Mantas Jankavičius ir Markas Palubenka. Šioje kategorijoje triumfavo A.Mamontovas, apdovanotas geriausios metų koncertinės grupės ar atlikėjo nominacijoje. Jis šioje kategorijoje susirungė su Leon Somov ir Jazzu duetu, „Sel“, „Antimi“ ir „Bix“.

Metų proveržio apdovanojimą pelnė kolektyvas „Electronic I“, šioje kategorijoje įveikę Andrių Pojavį, „Ba.“, „Feral“ ir „Kurak“.

Šios nominacijos nugalėtojai, kaip ir „Golden Parazyth“, „Gerai Gerai“ ir Beissoul ir Einius pretendavo ir į metų elektronikos grupės titulą, tačiau ja tapo Leon Somov ir Jazzu.

Vėliau duetas į sceną lipo - pasiimti geriausios grupės apdovanojimo. „Noriu dedikuoti jį vienam artistui - jo čia šį vakarą nėra, bet jo vardas yra Martynas Levickis“, - atsiimdama apdovanojimą kalbėjo Jazzu.

Metų grupe pretendavo tapti „Antis“, „Biplan“, „Sel“ ir „Liūdni slibinai“. Įteikus apdovanojimą, į sceną žengė metų proveržio apdovanojimo savininkai - „Electronic I“.

Kaip geriausia hip-hop grupė apdovanoti „G&G Sindikatas“, įveikę MC Messiah, Omerta, „Mad Money“ ir „Tie Geresni“.

Metų alternatyviosios ir roko nominacijos laimėtojais tapo grupė „Antis“, įveikę Aliną Orlovą, „Bix“, „Kurak“ ir „Liūdnus slibinus“.

Nusileidęs hip-hop kategorijoje, MC Messiah triumfavo geriausiojo klipo kategoroje - jo kūrinys „Nelieskite mėlynojo gaublio“ įveikė Marko Palubenkos, Donato Montvydo, „Pikaso“ ir Karinos Krysko-Skambinės klipus.

„Sell“ gavo apdovanojimą kaip labiausiai girdimą atlikėją: jo dainos, asociacijos "Agata" duomenimis, skambėjo dažniausiai. Tačiau apdovanojimo atlikėjui įteikti nepavyko - Egidijus Dragūnas į renginį neatvyko. Tuo tarpu Žilvinas Liulys tapo autoriumi, kurio kurtos dainos eteryje skambėjo dažniausiai: jam apdovanojimą įteigė kita autorių apsaugos organizacija - LATGA. Jo teigimu, prieš kelis metus jis buvo sukūręs apie tris šimtus kūrinių.

Įteikus pastarąjį apdovanojimą, scenoje pasirodė atlikėja Jurga, kuriai akompanavo penki būgnininkai.

Trečią kartą teikiamuose M.A.M.A. apdovanojimuose iš viso išdalinta 14 statulėlių skirtingose nominacijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAMANE

MAMANE portretas
SUPERINIS RENGINYS-TIK KAM TEN TOS,, MOTERYS ''MAKALAVOSI BE JOKIO-LOGISKUMO ,ZAISMINGUM0,ISRADINGUMO-JEIGU JAU IMATE JAS-TAI PARUOSKITE IR SCENARIJU-KA JOS IR KADA TURI DARYTI,SAKYTI-NU NEPASIRUOSE BUVOTE IR VA CIA MINUSIUKAS.

žas

žas portretas
mergytė nuogais užpakaliukais su Lietuvos trispalve rankose, prezidentės sveikinimai ir finalinė daina ,,Ne tau Martynai mėlynas dangus" (:

mintis

mintis portretas
kas neaklas ir nepraradęs klausos suprato renginio mintį.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių