„Žalgirio“ arena vasarą pasitinka šeimų švente

  • Teksto dydis:

Baigiantis mokslo metams didžiausioje Lietuvoje „Žalgirio“ arenoje startuoja renginiai visai šeimai, kurių pirmasis – „Nežiniukų sala“ – vyks jau gegužės 31 d.

„Nežiniukų sala“ – vieta, kupina atradimų ir linksmybių – įsikurs parke šalia Nemuno ir pačioje „Žalgirio“ arenoje. Renginio organizatorių tikslas – skatinti šeimas kuo daugiau laiko leisti kartu, ugdyti vaikų ir jaunimo žingeidumą. Renginyje bus lavinamas poreikis skaityti, aktyviai ir prasmingai leisti laisvalaikį, atrasti sau tinkamas ir įdomias veiklas bei sužinoti kuo daugiau naujų dalykų.

Šeimų lauks ne tik veiklos arenos viduje ir žaismingos pramogos lauke, kur bus galima suvalgyti ledų, atrasti smėlio ir vandens slėptuves, leisti balionus ar pūsti milžiniškus muilo burbulus, bet ir edukaciniai užsiėmimai, aktualios paskaitos tėvams apie vaikų ugdymą. Šalia jų veiks ir menų dirbtuvėlės, moksliniai bandymai, „Robotikos akademijos“išradimai.

Įdomios veiklos suteiks jaunųjų technikų būreliai, priešmokyklinės ugdymo įstaigos „Vaikystės sodas“ bei Kauno Karalienės Mortos mokyklos pedagogai, teatro spektakliai, madų šou bei skaniausi vaikiški patiekalai, prie kurių gaminimo galės prisidėti patys vaikai. Kad gaminti būtų smagiau, visi pasipuoš specialiai renginiui sukurtomis žinomo dizainerių Ievos Ševekovaitės ir Jolantos Rimkutės dueto prijuostėmis, o madų zonoje galės stebėti jų „LT-Identity“ bei kitų lietuviškos vaikiškos mados kūrėjų kolekcijų pristatymus.

Renginyje taip pat dalyvaus vaikiškų knygų leidyklos su savo populiariausiomis knygelėmis bei jų autoriais. Su vaikais žais, linksminsis, skaitys knygas ir darys žaismingus eksperimentus bei darbelius ypatinga renginio viešnia Kakė Makė – mylima, išdykus ir labai gerai Lietuvos vaikams žinoma Linos Žutautės knygelių herojė. Magiškoje Kakės Makės bibliotekoje bus galima rasti absoliučiai visas Kakės Makės knygeles ir paprašyti pačios herojės autografo. Naujai įsigytas knygas vaikai taip pat galės pažymėti ir vilniečių studijos grafikių „Ekslibris.lt“ specialiai šiam renginiui sukurtais antspaudais.

Artėjant vasaros atostogų metui, šeimos renginyje taip pat galės pasisemti naujų idėjų, kaip ir kur praleisti laiką vasarojant kartu su vaikais. Čia pat turės progą peržiūrėti įdomiausių vasaros stovyklų vaikams programas, susiplanuoti ir atrasti netikėtus kelionių pasiūlymus. Juk taip svarbu, kad kelionė atitiktų visos šeimos poreikius, kad nevargintų mažiausių ir būtų įdomi vyresniesiems, todėl šeimų viešbučiai ir pramogų parkai visai netoli Lietuvos galės pasiūlyti savo atostogų improvizacijas.

Vakare visus į gražų ir jaukų spektaklį pagal V.V. Landsbergio knygelę „Arklio Dominyko meilė“ pakvies lėlių teatras „Avilys“, o po spektaklio vaikai galės susipažinti su kalbančiomis lėlėmis.

„Nežiniukų saloje“ veiklos sau atras kiekvienas – nuo mažiausio iki didžiausio. Renginys turėtų tapti kasmetinė tradicija, apjungianti šeimas, padedanti skleisti informaciją apie vaikų edukaciją ir skatinanti prasmingą laiko leidimą kartu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių