XXIII Pažaislio muzikos festivalis atsisveikino galingais roko operos akordais

  • Teksto dydis:

Visus tris vasaros mėnesius akademinės muzikos gerbėjus džiuginęs Pažaislio muzikos festivalis su publika atsisveikino jau įžengęs į rugsėjį. Sekmadienio vakarą, besimėgaudami dar vasariška šiluma, į Pažaislio vienuolyno prieigas rinkosi šimtai kauniečių bei miesto svečių.

Festivalio baigiamajam koncertui buvo pasirinkta kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus roko opera „Eglė“. Pažaislio vienuolyno kieme klausytojai išgirdo koncertinę operos versiją.

„Šio kūrinio premjera įvyko praėjusiais metais. Opera sulaukė puikių muzikos kritikų įvertinimų ir didžiulio publikos susidomėjimo, bilietai į koncertinį operos atlikimą Kauno filharmonijoje buvo išpirkti likus dviems mėnesiams iki koncerto, todėl norėjome sudaryti galimybę išgirsti šį kūrinį gyvai didesniam klausytojų ratui, o Pažaislio vienuolyno erdvė tam idealiai tiko“ - pasakojo festivalio sumanytojas ir koordinatorius Justinas Krėpšta.

Prieš prasidedant koncertui į Pažaislio muzikos festivalio sceną buvo pakviestas Kauno valstybinio choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis. Maestro buvo įteiktas Šv. Lozoriaus didysis kryžiaus ordinas už ypatingus pasiekimus mene ir reikšmingą indelį į Europos kultūrą.

Tradiciškai vienuolyno šeimininkėms, seserims kazimierietėms, tarus sveikinimo žodį, suskambo pirmieji operos akordai. Grakštūs dirigento Gintaro Rinkevičiaus batutos mostai, preciziškas Lietuvos valstybinio simfoninio orkesto ir Kauno valstybinio choro atlikimas bei publikai puikiai pažįstami solistai klausytojus prie kėdžių prikaustė beveik dviem valandoms.

Pagrindinį Eglės vaidmenį įkūnijo jaunoji atlikėja Monika Pundziūtė, kuri niekuo nenusileido savo patyrusiems kolegoms – Žilvino vaidmenį atlikusiam Jeronimui Miliui, Eglės brolių partijas dainavusiems Česlovui Gabaliui, Tadui Girininkui bei Rafailui Karpiui. Jau tapo tradicija, kad didžiausių publikos ovacijų sulaukė įspūdingas aktoriaus Vlado Bagdono solo, kuriam operoje atiteko Rupūžės vaidmuo.

Skambiais Laimio Vilkončiaus operos akordais baigdamas XXIII sezoną, Pažaislio muzikos festivalis su klausytojais atsisveikino neilgam. Netruks prabėgti keletas mėnesių šaltojo metų sezono ir festivalis vėl naujai atgims jau dvidešimt ketvirtąjį kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alina

Alina portretas
Didžiuojamės, džiaugiamės, reiškiama pagarbą maestro Petrui Bingeliui. Šv. Lozoriaus Kryžius - įteiktas I - ajam Lietuvos menininkui..... Jūsų įkurtasis Kauno valstybinis choras rodė pasauliui gintarinę širdį, kada to labiausia reikėjo...... Tai ir buvo prasmingiausias Pažaislio 23- iojo festivalio akcentas.....

Nuomone.

Nuomone. portretas
Tos dvi stovincios ponios sedinciu zmoniu viduryje manosi esancios permatomos.Reikia suprasti,kad ne dviese esate,o minioj zmoniu ir tureti pagarbos.Rasau nes daznai taip nutinka,kad apie kitus negalvojama ,o AS ..........................
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių