VDU orkestras sužavėjo vokiečių publiką

  • Teksto dydis:

Iš koncertinės kelionės Vokietijoje sugrįžo VDU Muzikos akademijos kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Robertas Bliškevičius). Tai jau antra jauno ambicingo kolektyvo kelionė į užsienį.

Pernai Lietuvą reprezentavęs jaunimo muzikos festivalyje "Euro-mediterranean Youth music EXPO 2013", šiemet orkestras buvo pakviestas koncertuoti viename didžiausių Vokietijos festivalių – garsiajame Šlėzvigo-Holšteino.

Koncerte, vykusiame pilnutėlėje Emkendorfo "Konzertscheune" salėje, kurioje telpa daugiau kaip 1 200 klausytojų, kartu su orkestru dainavo pavasarį VDU Muzikos akademijoje viešėjusi atlikėja sopranas iš Vokietijos Verena Rein. Orkestrui akompanuojant, solistė padainavo vokiečių romantiko F.Schuberto "Salve Regina" ir austrų kompozitoriaus W.A.Mozarto "Conservati fedele".

VDU kamerinis orkestras, koncertą pradėjęs vokiečių romantiko F.Mendelssohno Šeštąja simfonija styginiams, atliko ir lietuvių kompozitoriaus A.Malcio kūrinį styginių orkestrui "Paukščių takas", o pabaigai virtuoziškai pagriežė T.Makačino "Koncertinį skerco".

"Už puikiai atliktą programą solistė ir VDU kamerinis orkestras buvo apdovanoti audringais aplodismentais ir, atkakliai publikos prašomi, atliko kūrinį bisui – G.Verdi "Ave Maria". Po šviesios ir žaismingos programos nuskambėjęs paslaptingos, mistinės nuotaikos kūrinys publiką tarsi užbūrė – tūkstantinė klausytojų auditorija klausėsi G.Verdi muzikos įspūdingoje mirtinoje tyloje, kuri, pasibaigus kūriniui, pratrūko ovacijų lavina", – apie sėkmingą orkestro pasirodymą pasakojo R.Bliškevičius.

VDU Muzikos akademijos kamerinis orkestras įkurtas 2010 m. Instrumentinės muzikos katedros Styginių instrumentų skyriaus vedėjo dėstytojo R.Bliškevičiaus ir aktyviausių katedros studentų iniciatyva.

Jo nariai – dabartiniai Muzikos akademijos magistrantai ir buvę auklėtiniai, jau profesionalūs muzikantai, atėję iš Kauno simfoninio, Kauno muzikinio teatro orkestrų ir kitų kolektyvų. Pagrindinis orkestro įkūrimo tikslas – išlaikyti Kauno mieste jaunų, talentingų ir perspektyvių muzikantų kartą, kuri galėtų kurti ir reprezentuoti lietuvišką kultūrą.


Šiame straipsnyje: VDU orkestrasmuzikaorkestras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių