VDU kamerinio orkestro staigmenos

  • Teksto dydis:

Už drąsą laužyti stereotipus vis daugiau gerbėjų dėmesio sulaukiantis VDU kamerinis orkestras pradeda šeštąjį kūrybinį sezoną.

Prieš grįždamas į sceną, kolektyvas išbandė instrumentų skambesį mistiniuose Bartninkų bažnyčios griuvėsiuose. Šiame architektūros ir gamtos muziejuje po atviru dangumi, diriguojant  Jonui Janulevičiui, muzikantai atliko kompozitorių Peterio Warlocko, Leošo Jančeko ir Vidmanto Bartulio kūrinių fragmentus.

Šis pasirodymas įamžintas muzikiniuose vaizdo klipuose, kurie tampa šio naujojo sezono orkestro vizitinėmis kortelėmis.

Tarptautinėje arenoje pripažįstamas kolektyvas neatsitiktinai pasirinko V.Bartulio kūrinį. Jaunas orkestras užsienio publikai nori pristatyti spalvingą lietuvių autorių kūrybą. Įdomias scenines partnerystes pristatę JAV ir Vokietijoje, šį sezoną su VDU kamerinio orkestro klasikinės muzikos interpretacijomis turės progą susipažinti klausytojai Rusijoje. Orkestras pasirodys prestižinėje Ermitažo salėje, Sankt Peterburge.

"VDU kamerinis orkestras nuolat neria į naujas patirtis. Muzikantai koncertuoja tiek su pasaulyje pripažintais klasikos atstovais, tiek su populiariosios muzikos atlikėjais, nuolat seka naujoves ir į jas reaguoja. Kolektyvas universalus ir profesionaliai gali atlikti labai įvairaus stiliaus muziką", – pastebi orkestro direktorė Rita Bieliauskaitė.

Turtingą istoriją menančiuose Bartninkų bažnyčios griuvėsiuose atlikti skirtingų autorių kūriniai pristato publikai ne tik virtuozišką muziką, akį traukiančius vaizdus, bet ir atkreipia dėmesį į kiekvieną kolektyvo narį.

"Orkestras turi būti tarsi suderintas mechanizmas, kad išgautų kokybišką skambesį. Tačiau nenorime jo pozicionuoti kaip vieno darinio. Mūsų jauną kolektyvą sudaro profesionalūs individualūs muzikantai, skirtingos ir įdomios asmenybės. Norime, kad publika turėtų progą susipažinti su jų įvaldytais instrumentais ir pamatytų kūryba degančias jų akis", – apie vaizdo klipuose įamžintą komandą sako orkestro vyr. dirigentas Jonas Janulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių