VDU akademinis choras nuskynė auksinę pergalę

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) akademinis choras "Vivere Cantus", vadovaujamas Rolando Daugėlos, naujuosius mokslo metus pradėjo auksine pergale tarptautiniame chorų festivalyje "Bratislava Cantat 2016".

Festivalis vyko spalio 6–9 d. Slovakijos sostinėje Bratislavoje. Renginyje dalyvavo aštuoni chorai iš keturių valstybių: Slovėnijos, Čekijos, Slovakijos ir Lietuvos. Lietuviai auksą pelnė mišrių jaunimo (iki 21 metų amžiaus) chorų kategorijoje.

Pasiruošimas konkursui prasidėjo dar rugsėjį, kai tiek sugrįžę choro senbuviai, tiek naujai priimti nariai pradėjo repetuoti konkursinės programos kūrinius. Konkursui pasirinkta atlikti tris muzikaliai labai skirtingus kūrinius: nuo sakralinių lotyniškų iki ritmiškų afrikietiškų, galiausiai – ilgesingų lietuviškų. Konkursinės programos kūriniai choristams ir dirigentui teikė džiaugsmą, o svarbiausia – buvo puikiai įvertinti ir komisijos narių.

"Norint pasiekti tokį aukštą rezultatą, reikėjo labai intensyviai dirbti ne tik visą rugsėjo mėnesį Lietuvoje, tačiau ir nuvykus į Bratislavą. Vos atvykę į viešbutį choristai per valandą susirinko repeticijai, kuri vyko mažame viešbučio koridoriuje. Vėliau repeticijos tęsėsi kambariuose, laisvalaikio erdvėse, o prieš pat konkursą paskutinius akordus derinome nedideliame persirengimo kambarėlyje", – pasakojo choro vadovas R.Daugėla.

Skambančios dainos prieš konkursą ir po jo stebino ne vieną klausytoją viešbutyje, kavinėse, gatvėje, o spontaniški choristų pasirodymai buvo net filmuojami, lydimi gausiais plojimais ir šūksniais.

VDU akademinis choras "Vivere Cantus" yra labai jaunas, veiklą pradėjęs vos 2015 m. pavasarį. Nepaisant to, choras yra muzikalus, veiklus ir siekiantis geriausių rezultatų. Pirmasis choro pasirodymas užsienyje buvo itin sėkmingas ir atveriantis daugiau galimybių garsinti VDU vardą svetur bei siekti aukščiausių apdovanojimų kituose tarptautiniuose festivaliuose ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių