Vasaros sezono atidarymas Kaune – su roko scenos senbuviais

  • Teksto dydis:

Jau šį penktadieni, gegužės 29 d., 21 val. sunkiosios muzikos gerbėjai Kaune vasaros sezoną atidarys klube „PuntoJazz palėpė“ kartu su „Mountainside“ ir „Korozija“.

Jau šį penktadieni, gegužės 29 d., 21 val. sunkiosios muzikos gerbėjai Kaune vasaros sezoną atidarys klube „PuntoJazz palėpė“ kartu su „Mountainside“ ir „Korozija“.

Lietuvos roko scenos senbuviams „Mountainside“ tai bus jėgų pasitikrinimas prieš birželio 6 d. pasirodymą ant Latvijos ir Estijos sienos vyksiančiame festivalyje „Borderrock“. Publikos lauks ne tik jau žinomos dainos iš paskutiniojo albumo „Solitary, Poor, Nasty, Brutish and Short“, bet ir viena nauja daina.

„Mountainside“ apšildys repeticijų salės kaimynai „Korozija“. Klausytojai galės įvertinti jaunosios kartos šiuolaikinio metalo muzikantų kūrybą. 

Nuo 1996 m. tvirtai savo rankose roko vėliavą laikantys kauniečiai „Mountainside“ nuolat ieško naujų įvairaus sunkumo gitarinės muzikos vėjų. Lakoniškai savo grojamą stilių vadindami tiesiog sunkiuoju roku, muzikantai publiką stebina netikėtais kūrybiniais posūkiais ir muzikiniais sprendimais.

2013/2014 metų sandūroje „Mountainside“ išleido trečiąjį studijinį albumą, kuris yra gerokai sunkesnis ir tamsesnis, palyginti su pirmaisiais dviem, ir turėtų nustebinti tik su ankstesne kūryba susipažinusius klausytojus. Jau yra įrašyti ir du trečdaliai antrosios albumo „Solitary, Poor, Nasty, Brutish and Short“ dalies medžiagos.

Per savo aktyvios veiklos metus „Mountainside“ sugrojo šimtus koncertų klubuose, festivaliuose, miesto šventėse, kituose įvairiuose renginiuose Lietuvoje ir užsienyje, išleido tris studijinius albumus. Energingais gyvais pasirodymais garsėjantys „Mountainside“ viena scena dalinosi su tokiomis grupėmis kaip „Dismember“, „Entombed“, „Tito and Tarantula“, „New Model Army“, „The King, „VoiVod“.

Įvairiuose alternatyvios muzikos apdovanojimuose „Mountainside“ daug kartų nominuoti geriausios Metų roko grupės, Metų albumo kategorijose.


Šiame straipsnyje: muzikakoncertasrenginiai Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių