Vasara kvepianti paroda „Žydinčios svajos”

  • Teksto dydis:

Liepos 8 d. Kauno miesto muziejaus Kauno pilies skyriuje bus atidaryta tapytojos Alinos Burinskaitės personalinė paroda „Žydinčios svajos“.

Parodoje dailininkė A. Burinskaitė privers ne vieną susimąstyti ir savęs paklausti, kas gi yra gėlės. Atidarymo metu skambės romantiškos akordeono melodijos.

„Jei kas mūsų žemėje dvelkia svajone ir pasaka, tai gėlės. Šios prabangiai pasipuošusios gražuolės vilioja, žavi ir užburia mūsų akis savo išvaizda, spalvom ir kvapais. Jei nori susvajinti kurią nors širdį, apsupk ją gėlėmis“, – teigia menininkė.

Gėlės, pasak autorės, atveria savo grožio paslaptį tik tam, kuris jomis gėrisi. Gėlės yra gamtos šypsena. Gėlės kvapas – jos siela ir poezija, kuri supa gėlę. Todėl žemės grožis stipriausiai pasireiškia gėlėse.

A. Burinskaitės teigimu, nenuostabu, kad gėlės tapo gražių jausmų simboliu, nes tokie jausmai vaizdžiausiai nusakomi gėlėmis. Ne kartą gėlės būna tylus išsigelbėjimas, kai sieloje susitelkia daug grožio ir žodžiams trūksta jėgos jį išreikšti. Kuri mergina ar moteris nėra gavusi gėlių, kuriomis buvo norima išsakyti besiveržiančius jausmus?

„Su išsiskleidusiais saulėje žiedais ir žmogaus širdis prasiskleidžia gėriui. Gėlės kvapas – tai tasai džiaugsmo pasireiškimas, kuriuo visata džiaugiasi. Per gėles Dievas kalba į žmones. Meilė pražydina visa“, – atvirauja menininkė.

Tapytoja A. Burinskaitė gimė 1986 m. Kauno rajone, Šlienavoje.

„Tapyba – tai pats nuostabiausias atradimas mano gyvenime, šis pomėgis kardinaliai pakeitė mano požiūrį. Supratau, kiek daug gražių dalykų mes nepastebime, kiek nuostabių akimirkų praeina veltui. Jeigu tik sustotume, įkvėptume šviežio oro gurkšnį ir atsimerktume – atrastume, koks gražus ir spalvingas pasaulis mus supa. Esu kupina pozityvumo, todėl ir savo darbuose stengiuosi įkūnyti gerą, teigiamą emociją. Mėgaujuosi kiekviena akimirka laikydama teptuką rankose ir tapau su plačia šypsena, nes šis pomėgis man sukelia begalinį džiaugsmą“, – sako A.Burinskaitė.

Paroda Kauno pilyje veiks iki rugpjūčio 9 d.


Kas? A. Burinskaitės parodos „Žydinčios svajos“ atidarymas.

Kur? Kauno miesto muziejaus Kauno pilies skyriuje (Pilies g. 17)

Kada? Liepos 8 d., šeštadienį, 14 val.


Šiame straipsnyje: Alina Burinskaitėtapybamenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių