Vaikų vasara – ir miesto muziejuose

  • Teksto dydis:

Šiemet Kauno miesto savivaldybė, skatindama vaikų užimtumą, pristatė analogų Lietuvoje neturinčią programą, kurios metu vasarą siūlomi net 189 nemokami muzikos, sporto, teatro, filmų kūrimo, cirko, keramikos ir kitokie užsiėmimai. Drauge su kitais prie šios gražios iniciatyvos prisijungė ir Kauno miesto muziejus, įtraukęs vaikus į nuotaikingas edukacines programas visuose muziejaus skyriuose.

Visą praėjusią savaitę Kauno rotušėje, Kauno pilyje, Lietuvių tautinės muzikos istorijos muziejuje, M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos istorijos muziejuje ir J. Gruodžio memorialiniame muziejuje netilo vaikų klegesys, skambėjo mažųjų atliekamos sutartinės, senovinių liaudies muzikos instrumentų garsai. Jaunieji lankytojai klausėsi pasakojimų apie didingą Kauno pilies praeitį, žaidė senovinius viduramžių žaidimus – „Vilkelį“, „Kvirkatą“, „Kroketą“, „Raketmūšį“ bei „Krepšiasvydį“, drąsiausiejį šaudė iš lanko ir arbaleto. Užsiėmimų metu vaikai sužinojo svarbaus miesto savivaldos simbolio – Kauno rotušės – istoriją, pamatė burmistro Jono Vileišio kabinetą, klausėsi mįslingų rotušės rūsių istorijų, pabuvojo kalėjimo kameroje ir net akis į akį susitiko su negailestingu budeliu. Laikas neprailgo ieškant lobio Juozo ir Stasės Gruodžių įveistame sode, o kiek emocijų liejosi per teatralizuotą vaidinimą „Jūratė ir Kastytis“!

Savaitė pralėkė nepastebimai, palikdama vaikams neišdildomus įspūdžius, gyvas istorijos pamokas, naujus draugus ir  pasižadėjimą kitais metais vėl susitikti.


Šiame straipsnyje: vasaraKauno miesto muziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Boleslovas

Boleslovas portretas
Šaunus Kauno Muziejaus kolektyvas. Moka dirbti su vaikais. Turi ką parodyti ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.Teko lankytis prieš du metus, tai matosi koks didžiulis padarytas kultūrinis darbas per tuos metus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių