V. Kudirkos bibliotekoje atidaryta fotografijų paroda apie Maroką

Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje vyko Jono Danielevičiaus fotografijų parodos apie Maroką atidarymas.

Pristatytas nuotraukų ciklas, kur buvo fotografuojama pro automobilio langą. Ilgos, 20 dienų kelionės metu, važiuojant nuo Maroko šiaurės iki pietų, keitėsi pakelių vaizdai -  Rifo ir Atlaso kalnai, oazės, dykumos, vandenyno pakrantės, skirtinguose regionuose vis kitokie žmonės.

Gausiai susirinkusiems kelionių mėgėjams buvo demonstruojamos fotografijos, apie kelionę pasakojo parodos autorius, o taip pat ir šios kelionės "Pabėgimas į Maroką" maršruto sumanytoja Daiva Mikuckaitė.

"Pabėgimas į Maroką" - kelionė ne lėkti ir skubėti, o tikrai pabėgti nuo įprasto kasdieniško gyvenimo, būti tikrais tyrinėtojais įsiliejant į spalvingą Maroko šurmulį, į kitokią kultūrą, kitokią gamtą.  Berberų, arabų ir maurų kultūra, rytietiški prieskoniai, Sacharos dykuma, miestų medinos ir riadai, chaotiškos turgavietės, spalvingos mečečių mozaikos - tai Marokas, kur susipina senovė ir dabartiniai realybės vaizdai. Marokas - viena įdomiausių šalių Afrikos žemyne, - pasakojo keliautojai.

Kelionė buvo suplanuota specialiai fotografijos profesionalams ir mėgėjams, žmonėms, kurie neskuba, su kuriais galima išbūti ir surasti gerą apšvietimą bei vietą, "pagauti" nuotaiką, gerą rakursą ir "auksines" valandas.

Dabar keliautojai jau planuoja fotografines keliones į kitus kraštus ir pakvietė prisijungti tuos, kas nori pasijusti tikru keliautoju ir tyrinėtoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių