Už vieną bulvę – du eurai

Ar mokėtumėte už vieną bulvę du eurus? Atsakysite, kad tiek mokėti būtų nesąmonė, ir jūs  tikrai taip nedarytumėte. Tačiau neskubėkite atsakyti, nes tikrovėje būna kitaip.

Šeštadienį Kulautuvoje vykusiame bardų festivalyje „Akacijų alėja“  žmonės daug negalvodami už vieną bulvę mokėjo po du eurus. Tiesa, išradingi prekybininkai pardavinėjo ne paprastą  bulvę, o ant lazdelės įmantriai suvertus spiralės formos bulvių griežinėlius.

Šis patiekalas, keletą sekundžių paskrudintas aliejuje ir pagardintas krapais, pipirais ar kitais pagal kliento  pageidavimą pasirinktais prieskoniais, buvo gaminamas matant pirkėjui. Patiekalo pagaminimui užteko vienos bulvės.

Pirkėjų netrūko. Norintiems  nusipirkti ant lazdelės suvertų bulvių  teko pastovėti nemažoje eilutėje. Patiekalas labai viliojo vaikus, o suaugusiems puikiai tiko prie alaus.

Iš smalsumo bulvių griežinėlių patiekalą išbandžiau ir pats.

Šiuo metu kilogramą šviežių lietuviškų bulvių turguje galima nusipirkti už 0,38 euro.  Akivaizdu, kad parduodamų paskrudintų bulvyčių kaina tiesiog kosminė.  Tačiau šventiniuose renginiuose žmonės apie kainų pagrįstumą  dažnai net nesusimąsto, nes į juos atvyksta pasilinksminti, atsipalaiduoti. Prekeiviai tuo ir naudojasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Goša

Goša portretas
Aš tai ir naxaliavai neimčiau tokio "patiekalo". Ir seilės nevarvinčiau į jį žiūrėdamas. Geriau jau du kartus po 100.

Idomus patiekalas.....

Idomus patiekalas..... portretas
Pernai Klaipedoje juros sventes metu tokia bulve teko ragauti. O vaikams idomumas ir skanu. Bet ...nenori nepirk, o jei kazkas sugalvoja, tai valio, butu daugiau tokiu, nuleistu kaina....tai pirmyn, nereikia tingeti ir plepeti.....

Goja

Goja  portretas
Tokio šūdo niekada nepirkčiau...net žiūrint i foto vimdo...ar bent įsivaizduoja perkantieji kokiame aliejuje tas ''patiekalas'' verdamas??? Brrrr..net nupurtė...
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių