Kaune atidaroma alternatyvios kultūros erdvė

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį KTU Kultūros centras atidaro alternatyvią kultūros erdvę „re-PLACE“.

„Žmones traukia ne gražios, išpuoselėtos salės, o galimybė renginio metu susipažinti su įdomiu požiūriu, netikėtomis idėjomis. Ilgainiui tokia erdvė ima traukti žmones“, – teigia Kauno technologijos universiteto (KTU) Kultūros centro vadovas Tautvydas Baltramonaitis. 

Renginio metu bus pristatyta šiuo metu nenaudojama patalpa, kuri per keletą savaičių transformuosis į visuomenei atvirą erdvę. Prisidėti prie transformacijos darbų bus kviečiami visi norintys – renginio metu bus galima užpildyti savanorystės anketą. Taip siekiama skatinti bendruomeniškumą bei draugiškos aplinkos kūrimą kartu.

Atidarymo metu koncertuos atlikėjas, menininkas Vidas Bareikis, paskaitą skaitys Giedrius Bučas („Kūrybos kampas 360“), bus eksponuojama suomių antrinio dizaino paroda „Real life playback“.

„re-PLACE“ – tai senas, antram gyvenimui prikeltas garažas, kuris bus įrengtas naudojant antrines žaliavas bei aplinkai draugiškas medžiagas. Neatsitiktinai tokia kūrybos erdvė atsiranda KTU, visoje savo veikloje besivadovaujančiame tvarumo principu ir plėtojančiame Žaliojo universiteto projektą. 

„Kuriame alternatyvią kūrybos erdvę, kurioje vykdysime Lietuvoje gal ne tiek populiarią, bet labai reikalingą veiklą. Kultūros centro kiemelyje, pačioje Kauno širdyje, rengsime kūrybines dirbtuves, čia veiks „trash“ dizaino studija, kur žmonės galės pasigaminti daiktus iš antrinių žaliavų, organizuosime koncertus ir filmų peržiūras“, – pasakoja T. Baltramonaitis.

Projektą iš dalies finansuoja Kauno savivaldybė, naujoji alternatyvios kūrybos erdvė bus atvira visiems miestiečiams ir miesto svečiams. „re-PLACE“ kuriama kartu su antrinio dizaino ir darnaus vartojimo skatinimo studija „Kūrybos kampas 360“, jai įrengti bus antram gyvenimui prikelti panaudoti daiktai – baldai, pramoniniai padėklai, įvairūs buities ir industriniai objektai. KTU Kultūros centro kiemelyje esančios patalpos bus renovuojamos pagal architekto Martyno Marozo pateiktas idėjas.

„Mūsų tikslas – ne tik suteikti galimybę studentams lavinti savo kūrybinius gebėjimus prisijungiant prie vieno iš daugelio KTU meno kolektyvų, bet ir kauniečiams bei miesto svečiams pristatyti įvairias kultūros veiklas, kviečiant žinomus menininkus. Potencialas didžiulis – jau ir dabar KTU teatro spektakliai nesutalpina visų norinčių, tautinio meno kolektyvas „Nemunas“ yra tapęs tautinio meno sinonimu daugeliui lietuvių, o akademinis choras „Jaunystė“ – geriausiai žinomu šalies choru“, – sako T. Baltramonaitis.

Kultūrinės erdvės „re-PLACE“ atidarymas vyks rugsėjo 2 d., penktadienį, 16 val. KTU Kultūros centre (Laisvės al. 13, vidinis kiemelis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių